İHD Mersin Şube kongre yaptı, barışa vurgu yapıldı  

İHD Mersin Şube kongre yaptı, barışa vurgu yapıldı  
İHD Mersin Şube kongre yaptı, barışa vurgu yapıldı  

MERSİN- BEKİR ŞAHİN: İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi (İHD) olağan genel kurulunu yaptı. İHD Mersin Şubesi’nin 18’inci olağan genel kuruluna katılan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, “Türkiye bütün sözleşmelerini ihlal ediyor. Cezaevlerinde insanlar hasta olmalarına rağmen serbest bırakılmıyor” dedi.

 

İHD Mersin Şubesi, Olağan Genel Kurulu Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu’nda yapıldı.

Kongreye delege ve üyelerin yanı sıra İHD Eşgenel Başkanı Eren Keskin, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mersin Milletvekilleri Ali Bozan ve Perihan Koca, HDP İzmir eski Milletvekili Murat Çepni, HDP Mersin Eşbaşkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Bedriye Kuş, İHD Adana Şube Eşbaşkanları ile demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve bazı siyasi partilerin yöneticileri katıldı.

 

 

2018 yılında Mersin Şube Başkanlığı görevini devralan Hakkı Demir, 16.07.2023 tarihi itibariyle görevi gençlere devrederken yaptığı konuşmasında Cumartesi Anneleri ve Şenyaşar ailelerinin mücadelesine değinirken, barışa vurgu yaptı. Demir, “Bütün değerlerin yaratıcısı olan emeğin mücadelesini veren emek örgütlerine, yıllardır susturulmaya çalışılan özgür basın emekçilerine selam olsun. Varlığımız kimilerini rahatsız etse de biz inatla barış demeye, hak, hakikat ve adalet mücadelesi yürütmeye devam edeceğiz” diye ifade etti.

 

İnsan hakları ve demokrasi mücadelemiz elbette devam edecektir diyen Hakkı Demir, “Görevimizi devrettiğimiz arkadaşlarımızla dayanışma başta olmak üzere yaşamın her alanında gücümüz oranında var olmaya devam edeceğiz. Hukuksuzluğun derinleştiği, ekonomik şiddetin pervasızlaştığı, Kürt sorununda güvenlikçi politikaların dayattığı çatışmalar ve yaşam ihlalleri, düşüncelerinden ve siyasal anlayışlarından dolayı hapiste tutulan insanların varlığı gibi birçok insani olmayan uygulamalar bu koşullarda hiç kimsenin bir kenara çekilmeye hakkı yoktur. Karanlığı aydınlığa çevirme kararlılığımız ve inancımızla, sen yoksan bir eksiğiz anlayışıyla hep birlikte mücadele bayrağını daha daha yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.

 

KESKİN: HAKİMLER SAVCILAR HİÇBİR DÖNEM BU KADAR KORKMUYORDU

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, konuşmasında çok zor bir süreçten geçildiğini belirterek, devletin yapısının bile değiştiğine dikkat çekti. Keskin konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz eskiden militarizme karşı mücadele ediyorduk, bugün daha korkuncu olan bir yapı var. Militarizmle birlikte hükümetle de mücadele ediyoruz. Yargı her zaman bağımlıydı ama her görüşten hakim de vardı. Bugün hakimler, savcılar da çok korkuyor. Hakimlerin bu kadar korktuğu bir dönemde hiç kimse konuşamaz. Ama yine de umutsuz olmamak gerekiyor. Yılmadan korkmadan mücadelemiz elbette devam etmektedir”  

Türkiye bütün sözleşmelerini ihlal ettiğini hatırlatan Eren Keskin, “ Cezaevlerinde insanlar hasta olmalarına rağmen serbest bırakılmıyor” diyerek tepki verdi.

 

MLİLLETVEKİLİ KOCA: ANAYASA ASKIYA ALINDI

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, seçimlerin ardından faşizm renginin koyulaştığı bir süreçle siyasi iktidarın toluma faşizm dışında vat edecek bir şeyi kalmadığını belirtirken, “Ülkede, Anayasasının askıya alındığı bir cezasızlık rejimi var” dedi.  

 

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ve HDP’li Murat Çepni, İHD’nin halen faşizme karşı mücadele eden kurum olmaya devam ettiğine vurgu yaptılar.  www.yenicizgihaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.