HKP, hastanedeki yangında ölen 11 yurttaş için baş sağlığı diledi

HKP,  hastanedeki yangında ölen 11 yurttaş için baş sağlığı diledi
HKP, hastanedeki yangında ölen 11 yurttaş için baş sağlığı diledi

HKP,  hastanedeki yangında ölen 11 yurttaş için baş sağlığı diledi

 

 

GAZİANTEP-YENİ ÇİZGİ;  Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Gaziantep İl Örgütü 11 kişinin öldüğü hastanedeki yangın olayının üzücü olduğunu belirterek, ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara ise acil şifa dilediler. HKP, olayın Sağlık Bakanlığının yanlış politikalarının bir sonucu olduğuna dikkat çekti.

 

Olayla ilgili olarak HKP Genel Merkezin ortak açıklamasını paylaşan Gaziantep HKP İl Başkanlığı yazılı açıklamasında şunları dikkat çekti;

 

“ Gaziantep Sanko Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım servisinde, 18 Aralık günü sabaha karşı meydana gelen patlama ve arkasından çıkan yangında, 9 yurttaşımız hayatını kaybetti. Bugün itibarıyla vefat edenlerin sayısı 11’e yükseldi. Hayatını kaybeden hastalar Kovid-19 nedeniyle Yoğun Bakımda tedavi görüyorlardı.

 

Sağlık Çalışanlarımız bu salgın sürecinde çok zor koşullar yaşıyorlar. Hangi hastalara öncelik verilecek sorusunun baskısı altında sağlık hizmeti üretmeye çalışıyorlar. Ülkemizde Koronavirüs hastalarının tanısı, takibi ve tedavisinde baştan beri zorluklar yaşanmaktadır. AKP iktidarı salgının kontrol alınmasına ilişkin önlemleri zamanında ve yeterince almamaktadır. Salgınının sürekli tepe noktalarda bulunması, bir taraftan kayıplarımızı artırırken bir taraftan da sağlık çalışanlarının bu yük altında ezilmesine yol açmaktadır.

 

Sanko Üniversitesi Hastanesinde Yüksek Akımlı Oksijen Sisteminde meydana gelen patlama nedeniyle oluşan yangın, Koronavirüs salgınında yaşayacağımız yeni sıkıntıların bir örneğidir.

 

Yangında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

 

Tüm Sağlık Emekçilerine de geçmiş olsun diyoruz. “ www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.