HDP li yöneticilerin tahliyesi partide sevinç yarattı; HDP halktır, halk burada

HDP li yöneticilerin tahliyesi partide sevinç yarattı; HDP halktır, halk burada
HDP li yöneticilerin tahliyesi partide sevinç yarattı; HDP halktır, halk burada

 

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN;  HDP’ye yönelik 2 yıl önce düzenlen operasyonlar sırasında Gaziantep’te gözaltına alınan HDP yöneticilerinden 5’inin daha serbest kalması partide büyük sevinç yarattı. Milletvekili Mahmut Toğrul, beraberindeki il yönetimi ve partililerle birlikte tahliye olan arkadaşlarını il binasında ağırladılar. Milletvekili Toğrul, Mayıs ayının devrim şehitleri adına önemli bir ay olduğunu belirterek, barış için, demokrasi için, özgürlük için canlarını verenleri anarken, cezaevlerinde halen bu amaçla tutuklu bulananlara selam gönderdi. Toğrul, AKP-MHP hükümetinin HDP'yi krıminize etme çabasınında boşa çıkacağını kaydetti. 

 

Gaziantep’te 14 Kasım 2019 ve 14 Temmuz 2020 tarihlerinde gözaltına alınan ve daha sonra dosyaları birleştirilen 11’i tutuklu 90 siyasetçi, dernek yöneticisi ve sivil toplum örgütü temsilcisi hakkında açılan dava dosyasının incelemesinde 5 kişinin daha bayram öncesi tahliye edilmeleri aileleri kadar, parti camiasından da büyük sevinç yarattı.  

 

“Örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiası ile yargılanan Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki hasta tutuklu Barış Annesi Durri Kaygusuz ile Gaziantep Cezaevinde bulunan HDP İl Eşbaşkanı Musa Aydın, Güler Erat, Azime Balı ve Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Hurşit Besle ara karar ile tahliye edildi. Gaziantep 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, aynı dosya kapsamında tutuklu yargılanan Mehmet Özkan, İsmail Berkpınar, Müslüm Kılıç, Abdullah İnce, Cumali Taşçı ve Selman Tutumlu adlı siyasetçilerin ise tutukluluk halinin devamına karar vermişti. www.yenicizgihaber.com

 

YARGI VE KOLLUK GÜCÜNÜ KULLANARAK HDP’YE SALDIRIYORLAR

Tahliye olan partililere geçmiş olsun dileklerini ifade eden Milletvekili Mahmut Toğrul HDP’yi haksız, hukuksuz, asılsız suçlamalarla kreminize etmeye çalıştıklarını belirterek, parti üyelerinin sadece parti faaliyetlerini yürüttüklerinden dolayı tutuklandıklarını söyledi. Milletvekili Mahmut Toğrul, “Arkadaşlarımız boş bir dosyayla sadece yürüttüğümüz siyasal demokratik mücadele parti çalışmalarımızın suçmuş gibi gösterilmesi sonucunda Antep’te partimize 2 kapsamlı operasyon yapıldı. Yüzlerce arkadaşımız bu gün yargılanıyor. Aslında tutukluluğun cezaya dönüştürüldüğü bir süreci yaşadık. Sadece parti faaliyetlerinde tutuklanan arkadaşlarımızdan 5’i bayramdan önce serbest bırakılıp aramıza katıldılar. Tabiki bu bir taraftan sevindirici bir taraftan da bizim hırsımızı, haklılığımızı ve bu mücadelenin kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Bu gün biliyorsunuz AKP ve MHP ittifakı eş başkanlarımız, milletvekillerimiz belediye eş başkanlarımız kayyumlarıyla bize yönelik saldırılarına karşı cezaevinde de dışarda da direniyoruz. Partimizi siyasetle yenemeyeceklerini görenler partimize karşı yargıyı ve kolluğu birer araca dönüştürerek partimize yönelik saldırılara devam ediyorlar. Partimizle ilgili kapatma davası açıyorlar. HDP halktır halk buradadır” diyerek tepki gösterdi.  

 

 

TÜRKİYE’DE BELİRLEYİCİ HDP’DİR

İl binasında düzenlenen toplantının açılışında HDP il eş başkanı Ethem Ünal ile Songül Kocadağ yaptıkları konuşmada; “HDP halktır, halk burada, halkların kardeşliği için, barış  için mücadelemizde asla vaz geçmeyeceğiz”  dedi.  

 

TAHLİYE OLANLARA SÖZ HAKKI VERİLDİ

Uzun bir cezaevi hayatından sonra yeniden sivil yaşama dönen ve partisine gelerek burada yurttaşlarla hasret gideren HDP Gaziantep eski il başkanı Güler Erat konuşmasında, Türkiye’de belirleyici partinin HDP olduğunu belirterek şöyle devam etti;

“Bize yönelik bu haksız, hukuksuz, suçlamaların amacı Antep HDP il örgütünün siyaset alanında çalışmasına izin vermemek için yapılan operasyondu. Tüm siyasi parti faaliyetlerimiz suç sayıldı. Bu sadece gücümüzü kırmak için il binalarımızı kapatmak için siyasi çalışmalarımızı yapmamak için yapılan bir operasyondu. Ama başaramayacaklar. Her zaman bu binada var olun her zaman bir arada olun. HDP her zaman vardır, var olacaktır. Bu hukuksuzlukları her zaman haykıralım tüm dünya duysun. Bu ülkeye adaleti HDP getirecektir.”  

 

AYDIN’A KOMİK SUÇLAMA, EVİNE GİTMESİ SUÇ SAYILDI

Cezaevindeki tutsaklardan selam getirdiğini söyleyen HDP Gaziantep eski il başkanı Musa Aydın,  “Bunlar tiyatro çeviriyor. Fakat onu da beceremiyorlar. Ekonomi de, siyasette sınıfta kaldıkları gibi sanatta da sınıfta kaldılar. Oyunculuğunuz sıfır. Partiye gelmemiz suç, en trajikomik olan evimize gitmemiz de suç. Benim kendi evime gitmem suç sayılmış. Hukuk bilmezler, adalet bilmezler çünkü halklar biliyor ki vicdansızlar. Vicdanı olmayanların adaleti de olmaz” dedi.

 

DEMOKRASİ İÇİN, BARIŞ İÇİN ORTAK HAREKET ETMELİYİZ

Parti içerisinden de sevilen isimlerden olan Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Hurşit Besle, demokrasiye olan borcundan dolayı içeri girdiğini belirterek, “Dedemin borcunu ödedim. Eğer bizler demokrasiye olan borcumuzu ödemezsek Bunu çocuklarımız ödeyecek. Biz demokrasi için, barış için halkların kardeşliği için mücadele etmeye devam edeceğiz. Eğer ben bu bedeli ödemeseydim benim çocuklarım bu bedeli ödeyecekti” dedi.

 

Demokrasiyi korumak için ortak hareket edilmesi gerektiğini ileri süren aynı zamanda eski HDP il yöneticisi Hurşit Besle, “Demokrasinin değerini anlayarak ortak hareket etmenin tam zamanı. Eğer biz mücadeleden geri kalırsak, demokrasi her zaman darbe yer. Bizlerin darbe yemesi önemli değil, önemli olan o demokrasiye darbe vurdurmamak. İşte bizde bu anlamda bedel ödüyoruz” diye ifade etti.

 

EMEP’LİLER ZİYARET ETTİ

Öte yandan EMEP Antep il yönetimi HDP il binasına gelerek tahliye olan siyasilere geçmiş olsun mesajlarını iletip bir süre sohbet ettikten sonra ayrıldılar.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.