HDP Birecik Eş başkanına sosyal medya paylaşım cezası

HDP Birecik Eş başkanına sosyal medya paylaşım cezası
HDP Birecik Eş başkanına sosyal medya paylaşım cezası

 

 

BİRECİK-BEKİR ŞAHİN; Şanlıurfa Birecik’te HDP İl Eşbaşkanı Ömer Karadağ, sosyal medya paylaşımı ve Kobani’nin yıldönümüyle ilgili açıklaması örgüt propagandası suçu sayılarak 4 gün gözaltında tutulduktan sonra, mahkeme ev hapsi cezasıyla salı verdi.

 

Birecik ilçesinde ikamet eden HDP İlçe Eşbaşkanı Ömer Karadağ, 15 Aralık’ta, sabah 05.00’da, özelharaket ve sivil 50 civarında polis tarafından evi basılarak gözaltına alındığını söyledi.

 

Suç olarak, 23 Haziran 2019 tarihinde İstanbul’da seçimi kaybeden Binali Yıldırım ve arkasında koşar halde olan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan‘ın resminin olduğu sosyal medyadaki fotoğrafı paylaşmasının Cumhurbaşkanına hakaret suçu olduğu, ayrıca 15 Aralık’ta Kobani yıl dönümünde yaptığı basın açıklamasıyla örgüt propagandası suçlamalarıyla gözaltına alındığını söyleyen Karadağ, suçlamaları red etti. www.yenicizgihaber.com 

 

Karadağ, açıklamasına şöyle devam etti;  “Birecik’ten alınarak Şanlıurfa TEM’e götürüldüm. Burada 3 gün kaldım ifadem alındı. 4. gün Cumhuriyet savcılığına çıkarıldım, savcılıktan ifadem alındıktan sonra tutuklanmam talebi ile 2.Sulh Ceza Mahkemesine gönderildim. Burada hakkımdaki suçlamalarla ilgili ifadem alındı. İfademde suç sayılan Binali Yıldırım ve AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı resmi sosyal medya hesabında gördüğümü ve hiçbir yorum yapmadan paylaştığımı, bunun bir hakaret veya ve suç oluşturmadığını söyledim.

Ayrıca Kobani yıl dönümüyle ilgili suçlamaları da kabul etmedim. İlçe başkanı olduğum için siyaset yapmamın yasal hakkım olduğunu söyledim. Suçlamaları kabul etmedim. Daha sonra mahkeme ev hapsi cezası verip, serbest bıraktı” dedi.

 

Birecik, HDP İlçe Eşbaşkanı Ömer Karadağ, görevinin başında olduğunu ve bu tür baskılara boyun eğmeyeceğini sözlerine ekledi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.