Gaziantep'te ekmek zammı yolda, su yüzde 23 zamlandı

Gaziantep'te ekmek zammı yolda, su yüzde 23 zamlandı
Gaziantep'te ekmek zammı yolda, su yüzde 23 zamlandı

 

Gaziantep’te yeni yıl ile birlikte zam haberleri peş peşe geliyor. Bazı şehirlerde ekmek fiyatları 5 TL’ye yükselmesinin ardından gözler Gaziantep’e çevrildi.

 

Gaziantep’te halen pide ekmeği 3 lira 25 kuruş, francala ekmeği 3 lira 75 kuruştan satılırken fırıncılar zarar ettikleri gerekçesiyle zam talebi seslerini yükseltiyor.

 

GASKİ’nin 2023 tarihinden geçerli olmak üzere su kullanım bedellerine yüzde 23’lük zam yapmasının ardından gözler yeni yılda gelecek zamlara çevrildi.

 

Bu arada Gaziantep Minibüsçüler Odası ulaşım ücretlerine yüzde 60 oranında zam yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulundu, bunun yanı sıra ekmeğe zam içinde fırıncı esnafı talebi ısrarını sürdürüyor.

 

ESNAFIN ZAM TALEBİ VAR

Ekmek zammı konusunda açıklamalarda bulunan Gaziantep Pideciler Odası Başkanı Abdullah Sarı, Ocak ayında ekonomik koşulları net bir şekilde gördükten sonra ilk yönetim kurulu toplantısında konuyu ele alacaklarını belirterek, “Şu anda esnafımızdan zam konusunda talepler var. Ocak ayında tüm koşulları dikkatli bir şekilde değerlendireceğiz, un fiyatlarında ve diğer giderlerde bir değişiklik olmaması halinde zam konusu gündeme gelmeyebilir’’ dedi.

 

ESNAFI KURTARACAK DÜZEYDE ZAM PLANLAYACAĞIZ

Gaziantep Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, ‘Yılbaşı itibariyle yapacağımız toplantıda tüm talepleri gündeme alacağız. Ülke genelinde bir çok ilde ekmek fiyatlarına zam kararı alındı. Kimi illerde ekmek fiyatı 5 TL’ye yükseldi. Bizim ekmek fiyatlarının 5 TL olması ile ilgili bir talebimiz yok, esnafımızı olduğu kadar vatandaşımızı da düşünmeliyiz. Makul oranda esnafı kurtaracak düzeyde bir zam almayı düşünüyoruz’’ diye konuştu.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.