Gaziantep’te CHP gençliği ekmeklerini öğrenci gençliği ile paylaşıyor

Gaziantep’te CHP gençliği ekmeklerini öğrenci gençliği ile paylaşıyor
Gaziantep’te CHP gençliği ekmeklerini öğrenci gençliği ile paylaşıyor

 

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN:  CHP Gaziantep Gençlik Kolları İl Başkanı Umut Can Kadaş CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya tarafından TBMM’ne taşınan ve Yerel ve Ulusal Basında yer bulan üniversite ve yurt yemekhanelerindeki porsiyon yetersizliği ve zehirlenmeler karşısında, gençlerin sorunlarına dikkat çekerek, ülkemizde bazı gençler ayrıcalıklı bir yaşam sürerken, diğer tarafta ise gençlerimiz en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığını söyledi .

 

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Umutcan Kadaş açıklamasında öğrencilerin yaşadıkları sorunu milletvekili Bayram Yılmazkaya’nın TBMM’ye taşıyarak yerel ve ulusal basında yer bulan üniversite ve yurt yemekhanelerindeki porsiyon yetersizliği ve zehirlenmelere dikkat çektiğini hatırlatarak,  CHP Gaziantep Gençlik Kollarının her akşam öğrenci yurtlarının önlerinde sandviç dağıtarak öğrencilere destek olmaya çalıştıklarına vurgu yaptığını açıkladı.

 

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında öğrencilerin ciddi sorunlar yaşadıklarını kaydeden CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Umutcan Kadaş açıklamasına şxöyle devam etti:

“Barınma ve beslenme ihtiyacının devlet güvencesi altında karşılanması gereken öğrenci arkadaşlarımız, yetersiz öğünlerle karşı karşıya. Hatta pek çok gencimiz kısa bir zaman önce insanın canını tehlikeye atacak yemekler yüzünden hastanelik oldu.

 

Ne yazık ki, ülkemizde, bazı gençler çok ayrıcalıklı ve onların kimlere nereye mensup olduklarını, neler yaptıklarını çok iyi biliyoruz ve notlarımızı bir bir alıyoruz. Emek göstermeden lüks ve şatafat içerisinde sahip oldukları umursuzca yaşadıkları hayatlardan haberdarız, CHP iktidarında böyle ayrıştırıcı bir düzen olmayacak. 

 

Bir diğer sorun da; mülteci/göçmen gençlerine  eğitimden ekonomiye sunulan  imkanlar. Bunları da biliyoruz, takip ediyoruz. Kentimizin her meydanında, her lüks işletmesinde, AKP iktidarı tarafından aldıkları yardım ve desteklerle rahat rahat yaşadıklarını görüyoruz. Bu haksızlık CHP iktidarında son bulacak.

 

Ülkemizin aydınlık yarınları olan biz gençler, bırakın ortalama bir yaşamı temel ihtiyaçlarımızı dahi karşılayamayacak zor dönemlerden geçiyoruz.

Bu kadar bol imkanlar sağladığınız yandaş gençleri ve göçmen gençleri sığdırdığınız ülkemizde, memleketlerinden okumaya giden, Gaziantep'imize gelen arkadaşlarımızı ne yüreğinize, ne projelerinize ne de Gaziantep modelinize sığdıramadınız!

Bize göre bir şehrin misafirperverliği öğrencisine sunduğu imkanlarla ölçülür. Tek bir arkadaşımızın dahi karamsarlığa kapılmasına, bugün ki sorumsuzluklardan dolayı yarınından korkar hale gelmesine müsaade etmeyeceğiz.”

 

AHDIMIZ VAR YAŞANILABİLİR GÜZEL BİR GELECEĞİ HEP BERABER KURACAĞIZ

CHP’li gençler olarak olanaklar ölçüsünde Ramazan ayının sonuna kadar her gün öğrenci gençliği ile hergün ekmeklerini lokmalarını paylaşacakların söyleyen başkan Kadaş

“Ötekileştirenlere ve sahip çıkmayanlara inat; birbirimize olan desteğimizle yuva sıcaklığını hissettirecek, her sorunlarında yanlarında olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

www.yenicizgihabr.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.