Gaziantepli Sosyalist Muharrem Şarklı’nın anıları kitaplaştırıldı

Gaziantepli Sosyalist Muharrem Şarklı’nın anıları kitaplaştırıldı
Gaziantepli Sosyalist Muharrem Şarklı’nın anıları kitaplaştırıldı

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN; Gaziantep'in emek, demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesinin simgelerinden, işçi sendikacılığının önderlerinden, devrimci, yiğit insan Muharrem Şarklı Nisan 2019 tarihinde vefatından buyana yoldaşları onu hiç unutmadı. Sosyalist insan Şarklı, yaşadığı sırada anılarını notlar halinde biriktirdiği yazılarından  “Yüküm Devrimdi – Devrimci Bir Sendikacının Tanıklığı” isimli kitapta toparlanıp Hilmi Toy tararafından yayıma hazırlandı. Kitabın tanıtımı Gaziantep’te bir zamanlar yöneticiliğini de yaptığı DİSK’te gerçekleşti.

 

DİSK Genel-İş Sendikası Toplantı Salonunda ömrünü işçi sınıfı ve emekçilerin kurtuluşu için mücadeleye adayan, Antep’te sendikal mücadelenin ilklerinden, önderlerinden olan sosyalist insan Muharrem Şarklı’nın anılarının toparlandığı 

“Yüküm Devrimdi – Devrimci Bir Sendikacının Tanıklığı” kitabının tanıtım etkinliğine eşi Fatma Şarklı ile çocuklarının yanı sıra akrabaları, CHP, EMEP, HDP, İHD gibi sol sosyalist siyasi parti sendika ve demokratik kitle örgütlerinden başkan ve üyeleri belediye meclis üyeleri ile dava arkadaşları ve  yoldaşları katıldı. www.yenicizgihaber.com

 

 “VEDANIN DEĞİL, VEFANIN BULUŞMASI”

Muharrem Usta’nın anılarının yer aldığı  “Yüküm Devrimdi – Devrimci Bir Sendikacının Tanıklığı” kitap İstanbul’da USAR Yayıncılık tarafından basılarak piyasaya sürüldü. İlk etapta 1500 adet basılan kitabın gelirinin ailesine verileceği ifade edildi. www.yenicizgihaber.com

 

Muharrem Şarklı’nın notlarını yayına hazırlayan Hilmi Toy, yurt dışından olduğundan kitabın tanıtım etkinliğine tele konferansla katılarak, Şarklı ile olan anılarını, Şarklının mücadelesini, devrimci anlayışıyla ilgili kitapta yer alan anılarından bazılarını paylaşarak katılımcılara teşekkür etti.

 

Muharrem Usta’nın yoldaşı Hilmi Toy’un yayıma hazırladığı kitabı, Usar Yayıncılıkta basımını yaptı.  Kitabın tanıtımına ilgi yoğundu. Etkinliğin sunumunu dava yoldaşı, vefalı dostlarından Mehmet Beyaz yaptı.

 

Mehmet Beyaz, sözlerine kitabı yayıma hazırlayan Hilmi Toy’a, basımı yapan Usar Yayıncılık’a ve tüm katılımcılara, Muharrem Usta’nın anılarına saygıyla teşekkür edip selamlayarak, “Bu bir vedanın değil Vefanın buluşmasıdır. Muharrem Usta bizim değerimizdir. Değerlerimize sahip çıkmalıyız” diye ifade etti.

 

Usar Yayıncılığın sahibi Hasan Örnek, konuşmasında kitabın hazırlık ve basım sürecine ilişkin bilgi verdi. Muharrem Usta Atlas’ın gök kubbeyi yüklendiği gibi, devrimi yüklendiğini, dolayısıyla Atlas’ı olduğunu, Yüküm Devrimdir, tüm yaşamının özlü ifadesi olduğunu” vurgularken, Muharrem Usta gibi tarihe iz bırakanların anılarına saygı duyarak öğrenmek gerektiğine vurgu yaparak, vefanın önemine vurgu yaptı.

 

Muharrem Usta’nın eşi Fatma Şarklı

Genel-İş Sendikası yöneticilerinden Süleyman Göçmen, Muharrem Usta’nın mücadeleci sınıf kimliğini yad ederek, “Muharrem Usta Sendikacının okulu yoktur. İyi bir Sendikacı olmak için ahlaklı ve namuslu olmak gerekir. Ahlaklı ve namuslu olursa hayat içinde öğrenilir sendikacılık derdi. Biz onu örnek aldık. O biz gençleri eğitti, öğretti. Herkes Usta der, biz sendikada Muharrem Dayı deriz. O bizim dayımızdı, sendikamızın dayısı. Son nefesine kadar Antep’te sınıf mücadelesinin içinde oldu. Onu saygıyla anıyoruz” diye ifade ederek duygularını paylaştılar.

 

Tanıtım etkinliğinde Antalya’dan gelen kızı Songül Şarklı da bir konuşma yaptı. Konuşmasında “Biz ona babadan çok Usta derdik. Muharrem Usta. O benim ustamdı, arkadaşımdı, yoldaşımdı, babamdı. Ondan çok şey öğrendim. Bize devrimci olmayı, devrimci yaşamayı öğretti. O bir sosyalistti ve ömrünün sonuna kadar da örgütlü oldu. Örgütlü yaşamdan yanaydı ” diyerek emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

 

 

Gaziantep'in emek, demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesinin simgelerinden Muharrem Şarklı’nın kitap tanıtımından sonra sevenlerinden bazı paylaşımlar şöyle;

 

Songül Şarklı,

Babam Muharrem Şarklı 'nın yaşamı ve mücadelesini anlatan "Yüküm Devrim di" adlı kitabın tanıtım etkinliği yapıldı. Etkinliğe ev sahipliği yapan DİSK-Genel İş Bölge Temsilciliği yöneticilerine, katılan tüm dostlara ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederiz.

 

Mehmet Beyaz

Katılan ve de katılamayıp yüreği bizimle olan herkese sonsuz teşekkürler.. Ustaya onun anısına yakışır bir kitap tanıtım toplantısı oldu, bu bir veda değil, vefa buluşmasıydı, yüreğinizden vefa duygusunu eksik etmeyin, çünkü bizi insan yapan vefa duygumuzdur... Ruhun şad olsun MUHARREM USTA...

 

Kamil Çetin

Özel de Gaziantep’in, genel de işçi sınıfının, emekçilerin, ezilenlerin, gönüllerin USTA’sı MUHARREM USTA…

Dün gönüllerde vardın, bugün varsın, yarın da var olacaksın…

Bu anlamlı buluşmaya vesile olan, anlam katan, anılarını yaşatan herkesin emeğine yüreğine sağlık

 

Önder Çiltenli

Sizlerden uzaktayım ama yüreğim sizlerle beraber. Ustamıza ve de ulu çınarımıza ilgi ve de sevgi gösterenlere selam olsun.

 

Elif Çolak

Vefa ve veda borcunu yerine getiren işçi ve emekçilerin emeğine sağlık.

Anılarıyla anılsın, devri daim olsun.

 

Nesrin Tuncel

Emeği geçenlere teşekkür ederim.

 

Safiye Manış

Yüreği Vefa Dolu Dostlar ,selam olsun sizlere,.

Ustaya olan Vefanızı laikiyle ödediniz, Emeğinize sağlık

 

Mehmet Özkan

Devrimci Muharrem usta yı anmak mücadelesini anlatmak tüm sevenlerine sevgiler

 

Süleyman Şimşek

Vedanın değil vefanın buluşmasında emeği geçen bütün arkadaşlara yoldaşlara şahsım adına teşekkür ediyorum. Hep kalbimizdesin büyük usta....!!!   wwwyenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.