Gaziantepli kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor

Gaziantepli kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor
Gaziantepli kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor

 

 GAZİANTEP- ANIL ŞAHİN;  Eğitim Sen Gaziantep Şube Kadın Sekreteri Elif Söyleyici KESK Kadın Meclisi Adına yaptığı açıklamasında,  8 Mart, kadınların erkek - devlet-sermaye şiddetine ve sömürüsüne karşı direnişi ve dayanışmayı daha güçlü örgütlemesi için tarihsel bir eşik olduğuna vurgu yaptı. Söyleyici, “8 Mart’ı bizi yok sayan, değersiz gören, varlığımızdan korkan bu sömürü düzenine karşı ''Söyleyecek Sözümüz, Değiştirecek Gücümüz Var'' şiarıyla karşılayacağız” dedi.

 

8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik Mücadele Ve Dayanışma Günü nedeniyle Gaziantep’te 3 Mart itibarıyla etkinliklere başlayacaklarını ifade eden Eğitim Sen Gaziantep Şube Kadın Sekreteri Elif Söyleyici KESK Kadın Meclisi Adına yaptığı açıklamasında, Neoliberal kapitalizmin uzun süredir güvencesizlik ve yoksulluk kıskacında kadın emeğini ve bedenini daha fazla denetim altına alma çabası pandemiyle birlikte hız kazandığını açıkladı.

 

 

Sermayeye sonsuz sömürü alanı yaratma çabası kadın emeği üzerinden gerçekleştirilmek istendiğini ileri süren Elif Söyleyici açıklamasına şöyle devam etti; www.yenicizgihaber.com

 

Kadın yoksulluğu ve işsizlik oranı ülke tarihinde görülmemiş düzeyde artmıştır. Pandemide yaygınlaştırılan esnek ve güvencesiz çalışma biçimleri, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklanan yapısal sorunlar nedeniyle kadınlar açısından çok daha ağır sonuçlar yaratmıştır.

Sermayedarlar ve kapitalist devletler tarafından kadınların ücretli emek gücü de pandemi fırsatçılığıyla ev içerisine hapsedilmeye çalışılmakta ve bin yıllardır hane içindeki görünmeyen kadın emeği sömürüsü yeni biçimler kazanarak derinleştirilmeye çalışılmaktadır.

Tekçi, gerici, militarist ideolojiye sahip  iktidar bloğunun kadınlara dönük cinsiyetçi saldırıları da bu süreçte yeni boyutlar kazanarak devam etmiştir. Alınan tedbirlerin yetersiz olması, karantina döneminde, birçok kadın için ev içi şiddet riskini artırmış ve şiddete uğradığında kadınların alabileceği desteklerin kısıtlanmasına yol açmıştır.

Tam da böylesi bir süreçte hali hazırda uygulamadaki eksikleriyle birlikte cinsiyet temelli şiddete maruz bırakılan herkes için güvence sayılabilecek İstanbul sözleşmesi, siyasal iktidar tarafından hedefe alınmıştır. Eril yargının cezasızlık politikaları kadına yönelik şiddeti özendirmeye devam ederken hayatta kalmak için öz savunmasını gerçekleştirmek zorunda kalan kadınların meşru müdafaa hakkı ise yok sayılmaktadır.

Kadınların toplumsal özne olarak yaşamın içerisinde yer alması istenememekte, tek adamlığa dayalı yeni rejime uygun makbul kadın yaratma çabası, muhalif kadınlar üzerinde baskının da artmasına neden olmaktadır. Üniversite öğrencilerinden, siyasetçilere, sendikacılardan, gazetecilere keyfi hukuksuz gözaltı ve tutuklamalar yaşanmaktadır. www.yenicizgihaber.com

Ataerkil kapitalist sistemin yarattığı eşitsizlik, ayrımcılık ve sömürünün derinleşerek yaygınlaşması yanında ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında kadınlar emekleri, bedenleri ve kimlikleri üzerindeki tahakkümü kırmak için yürüttükleri kararlı mücadeleyle iktidarlara geri adım attırmayı başarmakta ve geleceğe dair umudu büyütmeye devam etmektedirler.

Böylesi bir süreçte yaklaşan 8 Mart,  kadınların erkek - devlet-sermaye şiddetine ve sömürüsüne karşı direnişi ve dayanışmayı daha güçlü örgütlemesi için tarihsel bir eşiktir. Bu yıl 8 Mart’ı bizi yok sayan, değersiz gören, varlığımızdan korkan bu sömürü düzenine karşı ''SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ, DEĞİŞTİRECEK GÜCÜMÜZ VAR'' şiarıyla karşılayacağız.

 

 8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik Mücadele Ve Dayanışma Günü Programımız şöyledir:

 

1)         3 Mart 2021 Çarşamba günü  ''İstanbul Sözleşmesi Uygulansın ve Öz Savunma Yapan Kadınlar Serbest Bırakılsın” başlığıyla AÇSHB (Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı) ve Adalet Bakanlığı'na fax metni gönderilecektir.

 

2)         4 Mart Perşembe günü saat: 20:00’de Uzman psikolog İlkay Cengizeroğlu Karaçam ile Pandemi Sürecinde Kadın konulu onlien söyleşi yapılacaktır.

 

3)         5 Mart Cuma günü saat: 17.00’de Şirinnar Radyo’da 8 Mart konulu program yapılacaktır.(Gaziantep Demokratik Kadın platformu olarak)

 

4)         6 Mart Cumartesi günü saat: 20.00 de Yönetmen Bingöl Elmas ile Pippa’ya Mektubum filmi onlien konuşulacaktır. (Gaziantep Demokratik Kadın platformu olarak)

 

5)         8 Mart Pazartesi günü saat:14.00’de Kırkayak Parkı’nda toplanılıp Balıklı Parkı’nda basın açıklaması yapılacaktır. .(Gaziantep Demokratik Kadın platformu olarak)

Bütün kadınları alana bekliyoruz. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.