Gaziantep’te iyi partide neler oluyor, Akşener’in mitingi neden iptal edildi  

Gaziantep’te iyi partide neler oluyor, Akşener’in mitingi neden iptal edildi  
Gaziantep’te iyi partide neler oluyor, Akşener’in mitingi neden iptal edildi  

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: İYİ Parti Gaziantep teşkilatında seçim süreci başladığından buyana şok gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Milletvekili sıralamasında yaşanan sancılı süreç bitmeden bu sefer Akşener’in yarın (9 Mayıs Salı günü) yapacağı miting iptal edildikten sonra, Balıklı Parkı’nda halk buluşması olarak planlanmasına rağmen son anda bu programda iptal edildiği öğrenildi.

 

Gaziantep’te seçim süreci başladığından bu yana seçimlere bir türlü odaklanamayan İYİ Parti il teşkilatı, genel merkez tarafından belirlenen ve Gaziantep teşkilatına adeta dikta edilen, aynı zamanda hakkında çeşitli olumsuz iddialarla gündeme gelen 1. sıra milletvekili adayı M. Mustafa Gürban bulunduğu milletvekili aday listesine itiraz etti.

İYİ PARTİ  SEÇİME ODAKLANAMIYOR 

İl yönetimi kendilerine dikta edilen milletvekili aday sıralamasıyla ilgili görüşlerini yazılı olarak genel merkeze ileterek, “Biz bu liste ile çalışamayız, başarı elde edemeyiz, sahaya çıkamayız vb.” şeklinde ifadeler içeren yazılı bildirimde bulunduğu ileri sürüldü. Ancak genel merkez tavrından gazgeçmedi. İl yönetiminin büyük bir kısmının tepkisini alan milletvekili aday listesi sıralamasına il başkanı Mehmet Başaran, yaşanan olumsuz gelişmeleri sineye çekerek, genel merkezin talimatıyla milletvekili aday listesine sahip çıkarak seçim çalışmasına katıldı. Ancak halen il yönetiminin bir kısmı çalışmalara katılmazken, 5.sıra milletvekili adayı olan Mustafa Altınbaş liste açıklandıktan sonra il yönetiminin çoğunluğunun tepkisini desteklercesine, 1. sıra adaya tepki göstererek istifa etmişti. 

 

1.SIRA ADAYA YÖNELİK PARTİ İÇİNDEKİ HUZURSUZLUK DEVAM MI EDİYOR

İYİ Parti'de 1. sıra aday hakkında ileri sürülen olumsuz iddialardan dolayı bir türlü seçime odaklanamayan partililer, Meral Akşener’in bugün yapacağı miting ile moral bulmaya hazırlanırken, bu mitinginden iptal edilmesi ardından Balıklı Parkına alınan programında iptal edilmesiyle teşkilat içerisindeki kırgınlığın, küslüğün devam ettiği işareti olarak vurgulandı.

 

GÜVENLİK GEREKÇESİ İPTAL ETTİRDİ

Öte yandan, dün akşam saatlerinden alınan yeni bilgiye göre,  Akşener mitinginin polisin aldığı ciddi ihbar ile güvenlik sorunu yaşancağı ileri sürülerek, mitingin de, programın da iptal edildiği bilgisi geldi. Partililer ise bu duruma tepki gösterere,k inandırıcı bir açıklama olmadığını ileri sürerek herşeye rağmen Akşener’in mitinginin yapılması gerekirdi” diye vurgu yaptılar.

İMAMOĞLU KALABALIĞI KADAR OLMAZSA KAYGISIMI VARDI 

Bazı partililer ise Akşener mitinginin Ekrem İmamoğlu mitingi kadar kalabalık olmaması kaygısı taşındığı, bu nedenlede iptal edilmiş olabileceğine vurgu yaptılar. 

İYİ PARTİDE GÖZLER BUGÜNKÜ TOPLANTIDA 

Bu arada parti içerisinde konuşulan iddialara göre, bazı il yöneticileri genel merkezin seçim süresinden buyana sergilediği tutumunu protesto etmek için istifa edebilecekleri de gelen bilgiler arasında.

İyi Parti il başkanlığı bugün saat 14.00'da konuyla ilgili basın açıklaması yapacağı bildirildi. 

www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.