Gaziantep’te İYİ Parti’nin 1. sıra adayı Gürban teşkilat içinde krize yol açtı

Gaziantep’te İYİ Parti’nin 1. sıra adayı Gürban teşkilat içinde krize yol açtı
Gaziantep’te İYİ Parti’nin 1. sıra adayı Gürban teşkilat içinde krize yol açtı

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN: Gaziantep’te İyi Parti’nin milletvekili aday sıralamasının teşkilat içinde yarattığı kriz ve tepki dinmiyor. İYİ Parti, teşkilatta bilinmeyen aynı zamanda sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı öven, aynı zamanda argo paylaşımlarıyla tepki çeken Mehmet Mustafa Gürban’ı 1.sırada aday gösterilmesine bir tepkide İYİ Parti Eski İl Başkanı Av Oğuz Hocaoğlu’ndan geldi.

 

Oğuz Hocaoğlu, “Her türlü güçlüğe, tehdide ve engellemeye rağmen Gaziantep’te İYİ Partiyi kuran, emek veren İYİ Partilileri birbirine düşman edip iradelerini hiçe sayarak böyle bir adayı 1.sıraya yazan kim veya kimlerse bunun açıklamasını Gaziantep’in onurlu İYİ Parti üyelerine ve yönetimlerine yapmak mecburiyetindedir” dedi.

 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Av Oğuz Hocaoğlu milletvekili aday tespit süreciyle ilgili olarak yaptığı yazılı açılama şöyle;

 

Kıymetli dava arkadaşlarım ve millet ittifakına gönül veren değerli kardeşlerim;

Gaziantep 1.sıra İYİ Parti milletvekili adayı olarak Mehmet Mustafa Gürman’ı yazdılar. Bu şahsı tanımam. Özel hayatı, işi, yaşam tarzı beni ilgilendirmez. Nasıl ve ne şekilde 1.sırayı aldıysa kendisini tebrik ve takdir ederim.

 

Ancak İYİ Parti kısmı beni ilgilendirir. Bu arkadaşımızın referansı kimdir? Nasıl ve ne şekilde Gaziantep’in 1.sırasına yazılmıştır? 14 Mayıs seçimleri sonrası bu konu parti iç meselesi olarak kongre sürecinde konuşulacaktır.

 Gaziantep’e kim veya kimler bu oyunları oynamaktadır? Bunu meydana çıkarmak ve açıklamak sayın genel başkanımızın boynun borcudur.

 

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener;

 Her türlü güçlüğe, tehdide ve engellemeye rağmen Gaziantep’te İYİ Partiyi kuran, emek veren İYİ Partilileri birbirine düşman edip iradelerini hiçe sayarak böyle bir adayı 1.sıraya yazan kim veya kimlerse bunun açıklamasını Gaziantep’in onurlu İYİ Parti üyelerine ve yönetimlerine yapmak mecburiyetindedir.

 

Bunun hesabını sormak Gaziantep’te İYİ Partiyi kurup emek veren bizlerin en doğal hakkıdır.

Dava arkadaşlarıma ve Millet İttifakı içindeki tüm kardeşlerime şunu belirtmek zorundayım:

Benim kişiliğim, inanç ve değerlerim, Gaziantep halkından Mehmet Mustafa Gürman’a oy istemeye müsait değildir. Mehmet Mustafa Gürman’ı kim veya kimler şehrimizin 1. Sırasına yazmaya layık görmüş ise kendi bölgelerinden yazacak akla, ferasete ve cesarete sahip olsalardı.

 

 Sayın Gürman’a sevenlerim, eş - dost, akraba ve dava arkadaşlarımla birlikte destek vermeyeceğimizi açık yüreklilikle beyan ediyoruz.

Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Gün birlik olmak günüdür. Ben İYİ Partideyim, bu partiyi biz kurduk. Kurtların çekildiği dağlara çakallar çökermiş.  Partimizden çekilip burayı bazı çıkar odaklarının eline teslim etmeyeceğiz.

 

Sinan Ateş kardeşimizin katillerinin bulunması için saygıdeğer eşi, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan destek istedi. Bu konuda ülkücüler olarak Sayın Kılıçdaroğlu’na minnettarız ve sonuna kadar destekçisi olacağız.

 Bu harami düzeninden kurtulmak için köprüden önce son çıkış olan 14 Mayıs seçimlerinde öncelikli amacımız, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapmak, ittifak partisi Genel Başkanları ile birlikte Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı yardımcısı yapmaktır. İkinci hedefimiz TBMM’de Millet İttifakının Gaziantep’teki ortak listesinin en fazla milletvekili ile temsilini sağlamaktır. Listedeki değerli kardeşlerimi, milletvekili olarak mecliste görmek amacıyla seçim çalışmalarına destek vereceğim.

Oğuz Hocaoğlu olarak son sözüm; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 13.Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır. Bu amaç ve gaye için bu partinin kuruluşundan bu yana emek vermiş tüm gönül dostlarımızı ve ayrıyeten emeği gasp edilen partili dava arkadaşlarımızı Millet İttifakına birlikte destek vermeye davet ediyorum.

Takdiri kamuoyuna ve Gaziantep halkına bırakıyorum. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.