Gaziantep’te 1 Mayıs\'ta emek güçleri faşizme karşı birlik mesajı verdi

Gaziantep’te 1 Mayıs'ta emek güçleri faşizme karşı birlik mesajı verdi
Gaziantep’te 1 Mayıs\'ta emek güçleri faşizme karşı birlik mesajı verdi

Emek örgütleri 1 Mayıs’ta kapitalist yıkıma, işsizliğe, yoksulluğa karşı birleşti

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Gaziantep’te sendikalar siyasi partiler ve tüm emekçi kesimin katılımıyla coşku ile kutlandı. Kutlama sonuna doğru Millet Partililer ile CHP’liler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Millet Partili grup alanda çıkarılarak durum sakinleştirildi. 1 Mayıs’ta kitleler, "Sermaye mezara, emek iktidara", "İş ekmek özgürlük", "Yaşasın 1 Mayıs Bijî yek gulan", "Patronlara değil öğretmene güvence", "Faşizme karşı omuz omuza", “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “İstanbul Sözleşmesi bizim vazgeçmiyoruz” sloganları attı.

 

Gaziantep Emek Ve Demokrasi Güçleri tarafından organize edilen 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Kırkayak Parkında gerçekleşti. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı için Gaziantep’teki emek örgütleri ortak açıklama yaptı.

 

Gaziantep'te 1 Mayıs kutlamalarına, DİSK, KESK, TÜM TİS, BİRLEŞİK KAMU İŞ, Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Türkiye Komünist Partisi (TKP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti)  İHD, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ile Gaziantep’teki demokratı kitle örgütleri katılım sağladı.  www.yenicizgihaber.com

 

Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Türkiye Komünist Partisi (TKP) çağrısıyla Balıklı Parkı'nda toplanan kitle Kırkayak Parkı'na yürüdü. BİRLEŞİK KAMUİŞ, KESK de gruplar halinde alana geldi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ise il büroları önünden Kırkayak Parkı'na yürüdü. CHP, Yeşil Sol Parti ve HDP gibi sol sosyal demokrat parti örgütleri de kendi binalarının önlerinde toplanarak alana yürüdü.  

 

HELALLİK İSTEDİLER HARAM OLSUN

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamasında ortak açıklamayı, DİSK Bölge Başkanı Ali Güdücü yaptı.

Sömürülen, yok sayılan milyonların 1 Mayıs da alanlarda bir arada olduğunu belirten Güdücü,

“işçilerin, kamu emekçilerin, gençlerin, kadınların, emeklilerin, çocuklarımızın geleceği için tarihsel bir dönemde kol kola omuz omuzayız. Yasakları yıkmak için buradayız. Hakları için, adalet ve demokrasi için, barış için mücadele eden işçiler, emekçiler, gençler, kadınlar için alandayız. Hayatın her alanında bizlere reva gördükleri kayyum düzeni, ihraçlar, adaletsizliktik, cezaevlerinde insanlık dışı uygulamalar, gözaltı operasyonlarına dur demek için buradayız” dedi. Güdücü, şirket gibi yönettikleri ülkeyi salgında ekonomik krizde en ağır bedelleri biz ödedik. Bizden hellalik istediler, haram olsun hakkımız” dedi. 

 

EMEĞİN EŞİTLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜN, DEMOKRASİ, BARIŞ, LAİKLİĞİN HAKİM OLDUĞU BİR ÜLKE İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Ali Güdücü, grev hakkının yasaklanmadığı, sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırıldığı, insanca yaşayacak bir ücretle yaşandığı, kadınlara yönelik şiddetin taciz ve tecavüzün son bulduğu, eşit yurttaşlığın barış ve kardeşliğin hakim olduğu, düşünce ve ifade özgülüğünün suç olarak görülmediği, emeğin eşitliğin özgürlüğün, demokrasin, barışın, laikliğin hakim olduğu bir ülke için mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİM VAZGEÇMİYORUZ

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu adına konuşan Serpil Dağdelen,  yok sayılan görmezden gelinen kadınların, emeğinin sömürülmesinin ve istismarın son bulması, güvenceli ve kayıtlı istihdamın sağlanması için, alanda olduklarını belirterek, “Savaşa hayır, Barış Hemen Şimdi. Barış mücadelesi yürüten kadınlar olarak sözümüzü söylemek varız demek için buradayız. ‘İstanbul Sözleşmesi Bizim Vazgeçmiyoruz’, 6284 sayılı Kanun başta olmak üzere hiçbir kazanımımızı pazarlık konusu yaptırmamak için alanlardayız. Çalışma yaşamında kadına yönelik her türlü ayrımcılığın terk edilmesi, cinsiyetçi iş bölümüne son verilmesi için alandayız” diye konuştu. www.yenicizgihaber.cçom YENİ ÇİZGİ  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.