Gaziantep PTT Başmüdürlüğünde baskı ve mobbing iddiası

Gaziantep PTT Başmüdürlüğünde baskı ve mobbing iddiası
Gaziantep PTT Başmüdürlüğünde baskı ve mobbing iddiası

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: Gaziantep PTT Başmüdürlüğü’nde çalışanların sendika seçme hakkının engellendiği gibi, PTT Başmüdürlüğünün istediği sendikaya üye olmayanlara baskı ve mobbing uygulandığı ileri sürüldü.

 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan KESK’e bağlı Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan,

Ülkemizin posta ve haberleşme sektöründeki öncü kuruluşu olan PTT, 1840 yılından günümüze; savaşta, depremde, doğal afetlerde ve her türlü olumsuz koşul altında bu ülke halklarına hizmet götürmüş köklü bir geçmişe sahip önemli bir kurum olduğuna dikkat çekerek, “Bu köklü geçmişi yaratan ise kurulduğu günden beri, tüm zorluklara rağmen alın teriyle hizmet veren, fedakar ve liyakat sahibi PTT emekçileridir.  Her türlü koşul altında ülke halklarına hizmet etmeyi kendine görev bilmiş PTT emekçileri 2013 yılında çıkarılan bir kanunla güvencesiz bir şekilde çalışmaya mahkum edilmiştir. Bu tarihten itibaren kurum içi liyakat rafa kaldırılmış ve yerini itaat ve sadakate bırakmıştır.

 

Bütün bu atamaların hukuksuz olduğu PTT yönetimlerince çok iyi bilinmektedir. Bütün bunların suç olduğu açıktır. Yalanı, adaletsizliği, adam kayırmacılığı bize kabul ettirmeye, sıradanlaştırmaya çalışan bu sistemin ve yöneticilerinin karşısındayız. Biz doğruları söylemeye bıkmadan usanmadan söylemeye devam edeceğiz” diye ifade etti.

 

Gaziantep PTT Başmüdürlüğü bünyesindeki bütün iş yerlerini KESK-Haber-Sen olarak bu hafta örgütleme çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan

“Bu çalışmalarda çalışan posta emekçilerinin Gaziantep PTT Başmüdürünün sendikal baskı kurduğunu ve Birlik Haber-senden istifa edenleri bire bir görüşmelerle ikna etmeye çalıştığını ifade etmişlerdir. Ayrıca Birlik Haber-Sen üyesi olmayan üyelere baskı ve mobbing uygulandığı gözlemlenmiştir” dedi.

 

Gaziantep PTT Başmüdürünün atanmasına daha öncede itiraz ettikleri gibi bugünde itirazlarını tekrarladıklarını hatırlatan Balcan, “TİS’den 3 gün önce Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcılığından istifa ederek Gaziantep’e Başmüdür olarak atanmasının yapılması, ilkesel olarak yanlıştır. Posta emekçilerini masada makam ve mevki için satanlar, Posta emekçilerine amirlik yapamaz.

 

Gaziantep’te üyesi bulunmayan işyerlerine yetkilendirilmiş sendikanın takviminin asılmasına itiraz eden emekçinin çalıştığı işyerini değiştirmesi kabul edilemez. Yetkilendirilmiş sendikanın atama,tayin ve terfi bürosu olarak çalıştığını bütün emekçiler tarafından bilinmektedir. Bu defada istifaların önüne geçmek için korku, baskı ile üyeleri tutmaya çalışmaktadırlar. Aynı zamanda idarecilerin nüfuzundan faydalanarak istifa edenlerin istifasını geri almaya çalışmaktadırlar” şeklinde konuştu.

 

Tarafsız olması gereken Gaziantep PTT Başmüdürünün sendika temsilcisi gibi hareket ettiğini, personele ilişkin işlemlerde ve diğer sendikalarla ilişkilerinde tarafsızlığını yitiren bu başmüdür “Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi” suçunu işlediğin ileri süren Balcan şöyle devam etti:

 “Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” hükmünün uygulanması için Sendika olarak gerekli hukuki girişimlerde bulunacağız. Gün gelecek bu hukuksuzluğu yapanlar bağımsız yargı önünde elbette hesap vereceklerdir.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.