Gaziantep Esnaf Odaları Birliği’nde Küsbeoğlu dönemi bitti, Özcan dönemi başladı

Gaziantep Esnaf Odaları Birliği’nde Küsbeoğlu dönemi bitti, Özcan dönemi başladı
Gaziantep Esnaf Odaları Birliği’nde Küsbeoğlu dönemi bitti, Özcan dönemi başladı

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: Gaziantep Esnaf Odaları Birliği (GESOB) başkanlığı seçiminde mevcut başkanı Ömer Köseoğlu ile Servis İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan yarıştı. İki adayın yarıştığı genel kurulda 280 oy alan İsmet Özcan birlik başkanlığına seçilirken uzun yıllar bu görevi yürüten Küsbeoğlu 237 oy alarak koltuğa veda eden isim oldu. GESOB yönetimi şu isimlerden oluştu; Mesut Alkava, Tuncay Tabur, Tuncay Balcı, Hasan Karaoğlan, Mehmet Karakuş, Emin Özlü, Hüseyin Yaz ve Hasan Akdeniz.

 

Gaziantep Esnaf Odaları Birliği (GESOB) başkanlığı olağan kongresi bir resteorantta gerçekleşti. Genel Kurulda, mevcut Başkan Ömer Küsbeoğlu ile Servis İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan birlik başkanlığı için yarıştı. Bu arada Mesut Alkava aday adaylığından Özcan lehine çekilmesiyle seçimin sonucunu önemli ölçede etkileyen isim olduğu görüldü.

ÖZCAN’DAN ESNAFA UCUZ KONUT SÖZÜ

Genel Kurulda konuşan İsmet Özcan, esnafın sorunlarını çözmek için çaba harcayacaklarını ifade ederek, ‘’Esnafın sorunlarını ve çözüm yollarını çok iyi biliyoruz. Sorunların çözümü noktasında büyük çaba sarf edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüşmeler yaptık.  Görüşme sonunda Güneyşehir Projesi kapsamında esnafa yönelik konut projesi yapılması için girişimlerde bulunduk. Tüm esnafımızın ev sahibi olması için çaba göstereceğiz’’ şeklinde konuştu.

 

KÜSBEOĞLU SORUNLARA ANKARADA ÇÖZÜM ARIYORUZ

Esnafın sorunlarını Ankara’ya taşıyarak çözüm aradıklarını belirten Ömer Küsbeoğlu “Esnafımız sorunlarını hemen her platformda gündeme taşıyoruz. Esnafımızın sorunlarına ilişkin oluşturduğumuz dosyaları da TESK kanalıyla ilgili Bakanlıklara ulaştırıyor, milletvekilleri ile esnafımızın sorunlarını konuşuyoruz.  Pandemi öncesinde oluşturduğumuz dosyalar doğrultusunda bir torba yasa taslağı hazırlığı yapıldı. Pandeminin araya girmesiyle esnafın sorunlarının önemli bir bölümünü çözecek olan Torba Yasa, meclise taşınamadı. Geçtiğimiz Ramazan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iftar programında konuyu ilettik. En azından perakende yasasının Meclis tatile girmeden gündeme gelmesi yönünde talebimizi ilettik” dedi.

 

Yapılan oylamadan sonra GESOB başkanlığı seçimini kazanan İsmet Özcan teşekkür konuşması yaptı. Özcan konuşmasında, “Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği seçiminde bize destek veren vermeyen oda başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Ayrıca Ömer Küsbeoğlu başkanımıza ve ekibine şehrimize esnaflarımıza bugüne kadar verdikleri hizmetler için teşekkür ederiz. Aldığımız bu bayrağı en iyi şekilde yukarılara taşıyacağız. Buraya hizmet etmek için geldik. Esnafımızla birlikte ayrım yapmadan sorunları tespit edip çözüm üreteceğiz” diye konuştu.

 

GESOB YENİ YÖNETİMİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Mesut Alkava, Tuncay Tabur, Tuncay Balcı, Hasan Karaoğlan, Mehmet Karakuş, Emin Özlü, Hüseyin Yaz ve Hasan Akdeniz. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.