Gaziantep Emek ve Demokrasi Güçleri, “İsrail’in saldırıları barışa hizmet etmiyor”

Gaziantep Emek ve Demokrasi Güçleri,  “İsrail’in saldırıları barışa hizmet etmiyor”
Gaziantep Emek ve Demokrasi Güçleri, “İsrail’in saldırıları barışa hizmet etmiyor”

 

 

Gaziantep Emek ve Demokrasi Güçleri,  İsrail’in Filistin’e yönelik işgal ve saldırılarına karşı basın açıklaması düzenledi. Balıklı Parkı’nda düzenlenen açıklamada, “Kahrolsun İsrail”, “Siyonist İsrail Filistin’den Defol” sloganları atıldı. Açıklamada, “İsrail devletinin sürdürdüğü işgal ve saldırı politikaları hiçbir şekilde barışa hizmet etmiyor” denildi.

 

“AKP GÖSTERMLİK KINAMALAR YAPIYOR”

Açıklamayı okuyan İHD Gaziantep Şube Başkanı Sinan Taştekin, Filistin sorununun Ortadoğu’da çözülemeyen düğümlerden biri olarak durduğu belirterek, “Yüzlerce Filistinli’yi öldüren, onlara destek veren herkese saldıran İsrail’in kural tanımaz tutumuna karşı dünyadan sadece kınama sesleri yükseldi. ABD ise İsrail’i değil terörist dediği Filistinli örgütleri kınayarak İsrail’i korurken ABD işbirlikçisi Arap yönetimlerinin suspus bir şekilde olayı seyretmektedirler. AKP iktidarı son gelişmelerle birlikte bir yandan İsrail ile askeri ve siyasi işbirliğini yürütürken diğer yandan göstermelik kınamalarla durumu idare etmeye kendi tabanındaki geleneksel anti-siyonist tepkiyi kullanarak çözülen tabanını konsolide etmeye çalışıypr” dedi.

 

“TÜM İLİŞKİLER DERHAL SONLANDIRILMALI”

İsrail’in işgal ve ilhak uygulamalarının, emperyalist saldırılarının protesto edilmesinin gerekli olduğu dile getiren Taştekin, “Sadece kınama ve kendi kitlelerini elçilikler önüne yürütmek yeterli değildir. AKP iktidarının asıl yapması gereken İsrail ile her tür diplomatik, ticari ve askeri ilişkinin kesilmesidir. İsrail devletinin sürdürdüğü işgal ve saldırı politikalarının hiçbir şekilde barışa ve Ortadoğu halklarına hizmet etmediği açıkça ortadadır. İlk adım olarak Gazze Şeridi bölgesine yönelik saldırılar ve abluka uygulamaları derhal sonlandırılmalıdır” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.