Feray Şahin ailesi CHP Mersin il başkanlığını ziyaret etti

Feray Şahin ailesi CHP Mersin il başkanlığını ziyaret etti
Feray Şahin ailesi CHP Mersin il başkanlığını ziyaret etti

 

MERSİN- AYSEL ŞAHİN; Mersin’de 2017 Eylül ayında polis tarafından öldürülen üniversite son sınıf öğrencisi Feray Şahin’in annesi Aysel ile babası Bekir Şahin Mersin CHP İl Başkanı Adil Aktay ve yönetimini ziyaret ederek dava süreci ile ilgili bilgi verdi. İl Başkan Aktay, davanın takipçisi olacaklarını belirterek, “Kadın cinayetlerinde iyi hal gibi indirimler kabul edilemez. Bir cana kıymanın bedeli asla düşük bir ceza olamaz. Verilen kararın Yargıtay’da bozulacağını ümit ediyoruz” diye konuştu.

 

ADLİ TIP RAPORU YOK SAYILDI

CHP Mersin il başkanlığında gerçekleşen ziyarette il başkan Adil Aktay ve yönetim kurulu üyeleri ile il kadın kolu başkanı Gülşah Yıldırım Genç, Mezitli İlçe Kadın Kolu Başkanı Aslı Melekoğlu ’da yer aldı. Dava ve süreçle ilgili baba Bekir Şahin bilgi verdi. Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Aydın Mengüllüoğlu ve mahkemenin savcısı Mehmet Dilan’ın katili adeta kurtarma yarışına girerek 5 yıl 5 ay indirimli ceza verdiğini belirten baba Bekir Şahin, “Üniversite son sınıf öğrencisi evimizin tek kızı Feray, hayatımızda hiç görmediğimiz tanımadığımız okul çevresinde ve bina komşularından hiç kimsenin tanımadığı o sırada polis olan Fatih Burak Aykul tarafından öldürüldü. Feray suçsuz, savunmasız, masum olduğu halde öldürülmesine rağmen, cinayetin delillerinin birçoğu eksik toplanmış, bir kısmının da yok edilmesine rağmen mahkemenin başkanı, ne yok edilen delilleri, ne eksik toplanan delilleri sormadı, soruşturulmadı ve katile niçin öldürdün, suçu neydi diye tek bir soru sormadı. Tüm bunlara rağmen Adana Kriminal büroda gelen raporların yanı sıra İstanbul Adli Tıp kurumundan gelen ve 6 profesörün altında imzası olan raporda Feray’ın uzak atış ile öldürüldüğünü belirtmesine rağmen mahkemenin savcısı da, başkanı da, bu bilimsel raporu dikkat almadı. Ancak geçmiş yollarda Urfa’da AKP’de milletvekili aday adayı olan mahkemenin savcısı Mehmet Dilan, hazırladığı mütalaada hiçbir bilimsel veriye, emsal karara, yasaya, hukuka dayandırmadan, hukuku çiğneyip, taktir hakkını kullanarak uzak atış mesafesini yakın atışa sokarak, katile 5 yıl 3 ay indirimi, ödül gibi ceza vererek kurtardılar. Hukuku katlettiler. Adaleti yok ettiler. Vicdanları yaraladılar. Bu haksız, hukuksuz kararı, Adana İstinaf Mahkemesi 4. Daire, iki hafta gibi çok kısa sürede dosyanın kapağını bile açmadan dosyadaki eksikleri görmeden, kararı olduğu gibi onaylayarak, katili yerel mahkemeyle el birliği yaparak sokağa bıraktılar. Öldürülen 23 yaşında, üniversite son sınıf öğrencisinin yaşa kadar bile katile ceza verilmezken, o yargıçlar bu karar ile bizim acımızla adeta alay ettiler. Böyle bir hukuk yargılama olamaz. Karar itiraz ettik dosya 20 Aydır Yargıtay’da bekliyor. Davanın sonuna kadarda takipçisiyiz. Dava sürecimizde sizlerden daha fazla destek bekliyoruz, yanımız da olmanızı istiyoruz. Bu cinayet cezasız kalmasın, katil en ağır şekilde cezalandırılsın istiyoruz” diye konuştu.

 

OLAY YERİ SAVCISI CİNAYET YERİNE GİTMEDİ

Anne Aysel Şahin, katil o sırada polis olduğu için hem soruşturma, hem yargılama süreci katilin yalanlarıyla yürütüldüğünü belirterek, “Cinayet yerine olay yeri savcısının gitmemesi ne demek, bu ne anlama geliyor. Hukukçular bunun cevabını çok iyi bilir. Böyle bir hukuk, yargı, adalet olur mu? Faili polis olan bu cinayete savcı nasıl gitmez. Sonuçta olay yere savcısı olmadığından cinayetin delillerinin çoğu yok edilmiş, bir kısmı eksik toplanarak cinayet, baştan üzeri kapatılmak ve katilinde düşük bir ceza ile kurtarılması planı yapılmış. Ama biz bu davanın pişini bırakmayacağız. Sizlerden daha fazla destek ve ilgi bekliyoruz. Katil işlediği cinayetin c ezasını en ağır ceza ile çeksin istiyoruz. Dosyamı 20 aydır Yargıtay’da bekliyor. Geciken adalet, adalet değil” dedi. 

 

KADIN CİNAYETLERİ DÜŞÜK CEZALARLA ÖNLENEMEZ

CHP İl Başkanı Adil Aktay, üzüntülerini belirtirken, davanın takipçisi olacaklarını, böyle komik, düşük cezalarla kadın cinayetlerinin önlenemeyeceğini belirerek, “Gencecik üniversite öğrencisi kızımızın cinayete kurban gitmese aile kadar, bizleri de üzdü. Bu kadar eksiklerin olduğu, delillerin yok edildiği bir cinayet davası bu şekilde sonuçlanması ve katilin sokakta insanların arasında hiçbir şey olmamış gibi gezmesi elbette kabul edilir değil. Davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Katil işlediği cinayetin elbette cezasını en ağır şekilde çekmelidir. Yargılamaların daha adil olması gerekir. Hukuk devleti bunun gerektirir. Yanınızdayız ve acınızı paylaşıyoruz” diye ifade etti.  YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.