EMEP İl Başkanı Sayın; Hükümet kaşıkla verdiğini kepçe ile geri aldı

EMEP İl Başkanı Sayın; Hükümet kaşıkla verdiğini kepçe ile geri aldı
EMEP İl Başkanı Sayın; Hükümet kaşıkla verdiğini kepçe ile geri aldı

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN; Emek Partisi Gaziantep İl Başkanı Halil Sayın yeni yıla zamlarla girildiğini belirterek, hükümetin kaşıkla verdiğini kepçe ile geri aldığını açıkladı.

 

Her şeye zam yapılarak geçim sıkıntısı çeken halkın daha da yaşam şartlarının çok zorlaştırıldığı, köleleştirildiğini ifade eden EMEP İl Başkanı Halil Sayın şöyle devam etti;

 

KAŞIKLA VERİP, KEPÇEYLE GERİ ALDILAR!

2021 yılını, elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla karşıladık. Antep’te ise, elektrik ve doğalgazın yanında; yeni yıla somun ekmek, taksi ve toplu taşımaya yapılan zamlarla girdik.

 

Somun ekmeğin fiyatı bir yıl içinde yüzde elli artarak 1.50 TL olurken, patlıcanın fiyatı da aralık ayında yarı yarıya yükseldi. Yumurtanın kolisi 30 liraya dayanırken, Ayçiçek yağının fiyatı da iki kat arttı. Hükümet, Türkiye’nin tarım ülkesi olduğuna vurgu yapıp, “dünyayı doyuran ülke, dünyanın lider ülkesi olacak” açıklamaları yaparken; Toprak Mahsulleri Ofisi geçtiğimiz aylarda, 550 Bin Ton buğday ithalatı gerçekleştireceğini duyurmuştu. Buğdayda bile dışa bağımlı hale gelmenin faturası, somun ekmeğe yapılan zam ile işçilere, emekçilere kesildi.

 

Antep’te yalnız gıda maddelerinin fiyatı yükselmedi. Toplu taşıma ücretleri de en son yüzde 20’ye kadar zamlandı. Geçen yıl ocak ayında 2.50 TL olan tam binişler, iki kez zamlanarak 3.50 TL’ye yükseldi. Bir yıl içinde toplu taşımaya gelen toplam zam oranı yüzde 40’ı buldu. Ülke genelinde akaryakıta gelen zamlar yine işçi ve emekçilerin cebini yaktı. Taksi açılış ücreti de 6 liraya yükselirken, kilometre başına 1 TL zam yapıldı. Ülke genelinde ise elektriğe yüzde 6, doğalgaza yüzde 1 zam geldi.

 

Yapılan zamlarla birlikte asgari ücret ve memur ücretlerindeki artış, henüz maaşlara yansımadan erimiş oldu. Patronların milyarlarca liralık vergisini silen, sermayeye teşvik yağdıranlar mesele emekçiler olunca kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alıyor. İşçilerin alın terini sömüren patronlara ödül üzerine ödül verenler, halka kuru ekmeği bile fazla görüyor.

Bizlere kuru ekmeği fazla görenlere sesleniyoruz;

  • -Tüketim mallarına yapılan zamlar derhal geri alınsın
  • -Asgari ücret başta olmak üzere tüm işçi ücretlerine ek zam yapılsın, asgari ücret vergiden muaf tutulsun.

Sermayenin ve AKP iktidarının yeni ‘kemer sıkma’ politikalarına karşı emekçi halkımızı birleşmeye ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.