EMEP; Hastanede 11 kişinin ölümüne yol açan olayın sorumluları cezalandırılsın

EMEP; Hastanede 11 kişinin ölümüne yol açan olayın sorumluları cezalandırılsın
EMEP; Hastanede 11 kişinin ölümüne yol açan olayın sorumluları cezalandırılsın

 

 

GAZİANTEP- YENİ ÇİZGİ;  Emek Partisi Gaziantep İl Örgütü, 11 kişinin yanarak ölümüne neden olan hastane yangınıyla ilgili olarak sorumlarını derhal ortaya çıkarılıp cezalandırılmalarını istedi. CHP ve HDP’de olayda duydukları üzüntüyü ifade etti.

 

Hastanede ölenlerin sayısı 11’e yükselirken olayla ilgili demokratik kitle örgütü ve siyasi çevrelerden peş peşe açıklamalar sürüyor. CHP ve HDP Gaziantep İl Eş Başkanlığı olaydan ölenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dilerken sorumluların cezalandırılmasını istedi.

 

Emek Partisi Gaziantep İl Örgütü ise konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada

SANKO Üniversitesi Hastanesi koronavirüs (Kovid-19) yoğun bakım ünitesinde oksijen tüpünden kaynaklandığı ileri sürülen yangında 11 yurttaşın hayatını kaybetmelerinin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade ederken “Yaşamını yitiren yurttaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralı sağlık emekçileri ve yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz”  dedi.

 

Emek Partisi olayla ilgili açıklamasında şunlara dikkat çekti.

“Yapılan açıklamalarda henüz ilgili hastanenin iş sağlığı ve güvenliği bakımından gerekli önlemleri alıp almadığı, Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli denetimlerin yapılıp yapılmadığı kamuoyu ile paylaşılmamıştır. Ancak basına yansıyan bilgiler, Covid-19 hastalarının tedavisinde yaygın olarak kullanılan düşük kaliteli oksijen terapi cihazlarının yangın çıkardığı yönünde çok sayıda hastaneden Sağlık Bakanlığı’na bildirim yapıldığı ancak cihazların kullanımına devam edildiği yönünde. SANKO Üniversitesi Hastanesinde yaşamını yitiren 11 hastanın ölümüne neden olan patlamadan bir gün önce Sağlık Bakanlığı'nın hastaneye yazı gönderildiği ve bu yazıda yangın riskini dile getirdiği iddia ediliyor. Yazıda, oksijen cihazlarının yangın çıkarabilme riski olduğu belirtiliyor. Bu nedenle gerekli tedbirin alınmamasının bugünkü faciaya davetiye çıkardığını düşünüyoruz.” 

 

 

Kovid-19 vaka sayılarının en fazla olduğu illerden birisi haline gelen Gaziantep’te yaşanan bu dehşet verici olay bir kez daha iktidarın sağlık politikaları ve salgına karşı aldığı “önlemleri” tartışılır halde olduğunu gösterdiği ifade edilen açıklamada, “Dünya genelini etkisi alan salgın nedeniyle Antep’te de salgın sürecinin başından beri kamu hastanelerindeki doluluk nedeniyle özel hastanelere muhtaç hale getirilen halkımız, bu da yetmezmiş gibi düşük kaliteli oksijen terapi cihazının yangına neden olduğu bilinmesine rağmen bu olay tedlirlerin yetersiz olduğuna işaret etmiştir.

Yaşanan olayın bir kaza sonucu değil, ihmal sonucu yaşandığı ortadadır. 11 yurttaşın ölümüne yol açanlar her kimse mutlaka hesap vermelidir cezalandırılmalıdır” diye ifade edildi.  YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.