EMEP Genel Başkanı Akdeniz; Biz 3. cepheyi inşa edeceğiz

EMEP Genel Başkanı Akdeniz;  Biz 3. cepheyi inşa edeceğiz
EMEP Genel Başkanı Akdeniz; Biz 3. cepheyi inşa edeceğiz

 EMEP Genel Başkanı Akdeniz; İşçilerin, emekçilerin, sorunları her yerde aynı

 

GAZİNATEP- BEKİR ŞAHİN;  EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, bölge illerine düzenlediği ziyaretler kapsamında Urfa’dan sonra Gaziantep’e geldi. Akdeniz, EMEP İl Örgütü tarafından düzenlenen "Türkiye nereye gidiyor? İşçiler, emekçiler ve halk güçleri ne yapmalı?" başlıklı halk toplantısında konuşan Akdeniz, "Pandemide işçi her tür haksızlıklara maruz kalırken patronlar sermayelerini yüksek oranlarda artırdı. Haksız işçi kıyımlarına son verilmeli.”

 

Şahinbey İlçesi Düztepe semtinde bir düğün salonunda EMEP İl örgüt tarafından düzenlenen halk buluşması toplantısına Emek Partisi yönetici ve üyelerinin yanı sıra bazı siyasi partililer ile işçilerinde ilgi gösterdiği toplantı da konuşan EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz önce işçilerin konuşmalarını sabırla dinledikten sonra işçi ve emekçileri bu sömürü düzeninde kurtaracaklarını söyledi. Bunun için güçleri birleştirmek gerektiğini ileri süren EMEP Genel başkanı Akdeniz, Bölge illerini ziyaretinin son durağının Antep olduğunu ve gezdiği illerdeki sorunların benzer olduğunu ileri sürerek, "Geçim her yerde zorlaştı. Zenginler servetlerine servet katarken işçilerin durumu daha da kötüleşti. Bu düzeni değiştirmeliyiz. Asıl mesele bu" diye konuştu.wwww.yenicizgihaber.com

 

KAYIT DIŞI, UCUZ ÜCRETE GÖÇMEN İŞÇİLER ÇALIŞTIRIYORLAR

Türkiye işçiler, emekçiler, gençler, kadınlar, ezilen halklar için iyi bir yere gitmediğine vurgu yapan EMEP Genel Başkanı Akdeniz, Türkiye'nin sadece zenginler için iyi bir yere gidiyor. Zengin daha zengin, fakir daha da fakirleşiyor. Pandemi sürecinde işçilerin zorla çalışmaya mahkum edildi patronlar kar üstüne kar etti ama işçiler bundan pay alamadıkları gibi haksız ve hukuksuz işçi kıyımlarıyla, işten atmalarla karşı karşıya kaldı. Ama sonuç ne patronlar 1'e 1500 kazandı. Burada ben Güven Boya, Yasin Kaplan, Angel Halı, Gaziantepspor işçilerini tek tek selamlıyorum.

 

Organize Sanayi bölgeleri kurulurken duvar kurulacağı, denetim olacağı, kayıt dışı çalışılmayacağı, işçilerin refahının artacağı söylendi. Ancak kaçak işçi çalıştırıyorlar. Kayıt dışı göçmen işçiler çalıştırıyorlar.

 

Göçmen işçiler ile yerli işçiler karşı karşıya getiriliyor. O 'kuracağız' dedikleri duvarları ise sendika girmesin diye kurdular. İşçilerin patrondan öğreneceği tek şey, en az onlar kadar örgütlü olmaları gerektiği. Onların parası varsa işçilerin alın teri var. İşçiler birlik olmalı, güç olmalı, haklarını almak için mücadele vermeli" diyerek işçilerin haklı mücadelesinde parti olarak her zaman yanlarında olduklarına dikkat çekti.

TEK PARTİ REJİMİNİ YIKMALIYIZ

Pandemi sürecinde çıkarılan kodlarla hak arayan işçilerin fişlendiğini belirten Akdeniz, “AKP patron partisidir. Bunun için bu tek adam, tek parti rejimini yıkmalıyız. Bunun için ilk görev de işçilere düşüyor" dedi.

 

Akdeniz, siyasetin Cumhur İttifakı ile Millet ittifakı arasına sıkıştırılmış durumda olduğunu ileri sürerek, “Türkiye'nin bu ittifak bloğuna muhtaç değil. Biz 3. cepheyi inşa edeceğiz. Güçlü bir halk seçeneğini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun için sol, sosyalist, ilerici partilerle görüşmelerimiz devam ediyor. Bu süreci geliştirmemiz gerekiyor. Millet ittifakına bir prim vermemeliyiz. Bunun için önemli olan sizin birliğinizdir. Taban ne kadar birlik olursa yukarısı da o kadar birlik olur" diye konuştu.

 

KÜRT SORUNUNU ÇÖZÜMÜNE TÜM TÜRKİYE HALKLARI KATILMALI

EMEP Genel Başkanı Akdeniz, kürt sorununa da değinerek, "Kılıçdaroğlu 'Kürt sorunu vardır' dedi. 'Çözümü TBMM'dedir, HDP meşru bir partidir, sorunum çözümünde HDP ile görüşürüz' dedi. Kürt sorununu çözümüne tüm Türkiye halkları katılmalı. Madem HDP ile görüşmeye hazırsınız ittifak programını ona göre düzenleyin. Bu sorunu nasıl çözeceksiniz? Akşener ile Davutoğlu ile Babacan ile mi çözeceksiniz? Kürt sorununun demokratik çözümü için de devrimci demokratik bir halk iktidarı öneriyoruz. Bu sistem restore edilerek bu sorunlar çözülemez. Köklü bir değişikliğe ihtiyaç var" diye ifade etti.

 

Toplantıda söz alan işçiler sorunlarını anlattı.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.