Emekli hükümetten umudunu kesti

Emekli hükümetten umudunu kesti
Emekli hükümetten umudunu kesti

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN:  Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, Türkiye’de toplam 13 milyon emeklinin enflasyona ezdirildiğini ileri sürerek yaşanan hayat pahalılığı ve zamlar karşısında emeklinin bunalım sürecini yaşadığı, hayatın adeta zehir edildiğini belirterek, “Emekli enflasyona ezdirildi, emekli asgari ücretin altında maaş ile yaşamaya mahkum edildi. Zamlar ve hayat pahalılığı emekliyi fena çarptı. Emekli bu hükümetten artık umudunu kesti” diye konuştu.

 

Halk Ekmek önlerinde kuyruklar uzadıkça uzadığını hatırlatan TÜED Mersin Şube Başkanı Akbudak, zam ve hayat pahalılığının asgari ücretliyi, özelliklede asgari ücret altında maaş alan emeklileri çok fena halde çarptığını, hayatı zorlaştırdığını belirterek, Türkiye’nin biran önce bu çıkmazdan kurtulması emeklinin insanca yaşayacağı maaşı alması gerektiğine dikkat çekti.

 

SÖZ VEREN ÇOK, ÇÖZÜM ÜRETEN YOK

13 Milyon emeklinin tümünün yaşam sıkıntısı çektiğini hatırlatan Akbudak açıklamalarında,  şunlara dikkat çekti:

“Emekli içerisinde öyle insanlar var ki maddi imkânsızlıklar yüzünden insanca yaşamdan uzak.

Genel iktidar ve yerel iktidarların emekliye daha anlayışlı olmalı. Örneğin Avrupa’da EMEKLİ yurt dışı gezilerini yaparken, bizim ülkemizde emekli bırakın ilden ile gezmeyi, şehir içi toplu taşımaya para bulamaz hale gelmiş durumda. Çoğunun cebinde dolmuş parası yok. İkinci bir işte çalışmak zorunda kalan,  yatıp kalkıp Allah’a dua eden, asgari ücretin kat kat altında maş alan emekli azımsanmayacak kadar çok. Ne acı ki, bu gerçeği gören yok. Yıllardır böyle. Söz veren çok, çözüm üreten yok. Dünle kıyaslanmaktan bıktık. Dün şu kadar alıyordunuz, bu gün bu kadar alıyorsunuz demek adil ve hakkaniyetli bir davranış değil. Siz şuanki alım gücüne bakın. Bir ülkede eğer doğalgaz ile elektrik maaşın yarısını alıp götürüyorsa orda huzur olur mu? Bugün halk ekmek önlerinde kuyruklar her gün uzuyor. Bu görüntüler bu ülke için hiç hoş görüntüler değil.”  

 

TÜED Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, sosyal güvenlik mevzuatının sık sık değiştirilmesi, emekli aylıklarında kayıplara neden olduğuna da vurgu yaparak, “Esas olan, prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları eşit olanların emekli aylıkları da eşit olmasını öngörecek değişikliğe gidilmeli” şeklinde konuştu.

 

Ufukta bir erken seçim bekliyor musunuz, ya da görüyor musunuz şeklindeki Yeni Çizgi Gazetesinden Bekir Şahin’in sorusunu yanıtlayan Cemal Akbudak,

Türkiye’de Sağlıkta Katkı Payı, İntibak Yasası, EYT sorunu, 3600 ek gösterge gibi ülkenin yıllardır konuşulan en önemli sorunlarıyla ilgili gerekli çözümler getirildikten sonra seçime gidilebileceğini, aksi halde erken seçim gözükmediğini kaydetti.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.