Emekli geçim sıkıntısı çekiyor, maaşlarda iyileştirme yapılsın

Emekli geçim sıkıntısı çekiyor, maaşlarda iyileştirme yapılsın
Emekli geçim sıkıntısı çekiyor, maaşlarda iyileştirme yapılsın

 

 

MERSİN- YENİ ÇİZGİ; Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçek hayatın çok dışında olduğunu belirtti.

 

TÜED Şube başkanı Akbulut, sofraya gelen yumurta, sıvıyağ ve bakliyatın en az yüzde 10 ile 20 arasında zamlandığını belirterek, “TÜİK her zaman olduğu gibi enflasyon gerçeğini açıklamıyor. Kasım ayı enflasyonu yüzde 2,30 olarak açıklandı. TÜİK hangi çarşı pazarda alışveriş yapıyor söylesin de biz emeklilerde oraya gidip alışveriş yapalım. Emekli, cebindeki parayla pazara gittiğinde filesinin yarısını bile dolduramıyor, ihtiyacını alamıyor ve üzüntü ile geri dönüyor.  Bunların hiç mi vicdanı yok. Üstelik her nedense emekli maaşlarına etki edecek olan enflasyon rakamları, yılsonuna doğru özellikle hep düşük gösterilir. Maaşlara düşük zam vermek için. Şu an yüzde 7 görünen emekli maaşlarına zam oranı bu gidişle yüzde 6’ya bile düşürebilirler. Çünkü bunlardan vicdan yok. İnsanları açlıkla terbiye etmek istiyorlar” dedi.

 

ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA AYLIK ALIYORLAR

Covid salgınının, insan sağlığının yanında ülke ekonomisini de olumsuz etkilediğini hatırlatan başkan Akbudak, “Emeklimizin önemli bir bölümü, asgari ücretin bile altında aylık alıyor. Emeklilerimizin bütçesinde gıda, elektirk, su, doğalgaz ve temizlik malzemelerinin payı arttı. Bunun yanında maske, siperlik ve takviye vitaminler ayrı yük getirdi.

Zar zor ay sonunu getirme mücadelesi veren emeklilerimiz bundan olumsuz etkilendi. Salgın nedeniyle ortaya çıkan ek masraflar, çarşı pazardaki yüksek enflasyon , emeklilerimizin gelirlerini ciddi oranda etkiliyor ve yaşam kalitelerini çok düşürdü” dedi.

 

Artan hayat pahalılığı karşısında emeklilerin yaşantılarının giderek zorlaştığını belirten Türkiye Emekliler Derneği(TÜED) Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak,

“Emeklilerimiz enflasyon 3 çıktı, 5 çıktı bunun hesabını artık yapmak istemiyor. Seyyanen zam istiyor. Çünkü yüzdelik zam, en düşük ve en yüksek emekli maaşlarının arasındaki uçurumu daha da arttırıyor. Emekliler ve tüm dar gelirli insanlarımız, yaşamların çok zor koşullarda idame ettiriyor. TÜİK gerçek enflasyon rakamlarını açıklasın. Emeklinin yaşantısını ve gerçek ihtiyaçlarını göz önüne alarak bir enflasyon sepeti oluştursun ki, emeklilerimizin 2021’de yüzleri biraz gülsün. Hem kendileri hem de aileleri biraz nefes alabilsin.” diye konuştu.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.