Eczacılar İrfan Demirci’yi bırakmadı

Eczacılar İrfan Demirci’yi bırakmadı
Eczacılar İrfan Demirci’yi bırakmadı

 

Eczacılar İrfan Demirciyle yola devam dedi 

 

GAZİANTEP- 8. Bölge Gaziantep Eczacı Odası’nın olağan genel kurulu yapıldı. Mevcut oda başkan M.İrfan Demirci başkanlığında gidilen genel kurulda Eczacı Odası’nın yönetimi şu isimlerden oluştu; 1 Mehmet İrfan Demirci, 2-Serdar Dalsüren,3-Mehmet Nurhan Tutkun, 4- Serap Çelikel, 5- Tevfik Erdem Havuççuoğlu, 6- Murat Çetin

7 -Süveyda Özgüçlü. Genel kurulda güven tazeleyen Oda başakını Demirci konuşmasında, yardımcı eczacılık uygulamasının getirdiği sorunların yanı sıra meslektaşlarının sorunlarına dikkat çekti.

Gaziantep’te hafta sonu gerçekleşen seçimli olağan genel kurul tek liste ile gidildi. Sakin geçen genel kurulda Eczacı Odası yeni yönetimiyle Denetleme Kurulu

Haysiyet Divanı ve Büyük Kongre Üyeleri belirlendi. Genel kurulda Oda yönetimine yeni isimler kazandırıldı.

Genel kurulu başarılı bir şekilde yaptıklarını ifade eden Gaziantep Eczacı Odası Başkanı İrfan Demirci, genel kurulla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kilis de Gaziantep’e dahil. Sadece merkezde 520 civarında eczanemiz var. Toplamda ise 620’nin üzerinde eczanemiz var. Özel hastanelerde, depolarda çalışan eczacılarımız da var. Odamızın 840 tane üyesi var. Üyelerimizin tamamını kucaklamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Genel kurulda sadece bugünü değil geleceği de konuştuklarını belirten Oda Başkanı Demirci, "Teknolojik değişimlerden nasıl faydalana bilirizi tartıştık. Dünyada eczacılık alanı değişiyor. Bugün yapay zekadan tutun da robotik araçlara kadar gerçekleşen değişime ayak uydurmamız gerekiyor. Kurulda çok sayıda eczacı arkadaşımız söz aldı. Kongremiz seçim kongresinden çok bilimsel bir kongreye dönüştü. Böyle de olması gerek. Yönetimi daha da gençleştirmeye çalıştık. Üyelerimizin yüzde 20’si son iki yılda 30 yaşın altındaki gençlerden oluştu" diye ifade etti.

YARDIMCI ECZACILIK SORUNU ÇÖZÜLMELİ

En büyük sorun eczacılık fakültelerinin kontenjanlarının yükseltilmesinden dolayı işsiz eczacıların sayılarının artacağı olduğunu ifade eden Demirci, “Yardımcı eczacılık diye bir müessese kuruldu. Eczacılık fakültelerinden yeni mezun olan genç arkadaşlarımız eczane açma noktasında sınırlama olduğu için sıkıntılar yaşıyorlar. Çalışacak eczane ve alan bulmaya çalışıyorlar, mağdurlar. Bu yardımcı eczacılık meselesi çözülemezse alanımızın en büyük sorunu olacaktır. İşsizliğe çözüm bulmak zorundayız” diye konuştu.

 

ÖNCE YARDIMCI ECZACILIK YAPACAKLAR

2018 yılından itibaren eczacılık fakültesini bitirenler bir eczanede yardımcı eczacılık yapmadan eczane açma hakkına sahip olamadığını kaydeden Oda başkanı Demirci, “Bu aşamayı geçtikten sonrada eczane açmak için 3 bin 500 nüfus gibi bir sınırlama getirildi. Arkadaşlarımız ilk aşamayı geçtikten sonra bu sefer de eczane açamama engeli ile karşı karşıya kalacaklar. Böyle bir sorun var ama biz de kendimizi geliştirmek zorundayız. Sağlık Bakanlığı tarafından eczaneler birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olarak kabul edildi. Biz maden sağlık hizmet sunucusuysak halka sunduğumuz sağlık hizmetinin niteliğini de geliştirmek zorundayız. Örneğin danışman rolümüzü öne çıkarmalıyız. Hasta bakımlarında ön plana çıkabiliriz. Kamunun obezite, bağımlılık gibi birçok konuda halk sağlığını iyileştirmesine ilişkin yaptığı çabalara eczacılar büyük katkılar sunabilir. Bizim de değişmemiz gerekiyor. Ama bu değişimi tek başımıza yapamayız. Kamu desteği, Sağlık Bakanlığı’nın ve SGK’nın tabip odalarının desteği ile yapabiliriz” dedi.

 

MUTLAKA DESTEKLENMELİ

Türkiye’deki eczanelerde eczacı haricinde 70 bin çalışan bulunduğu, toplam ciro ile kıyaslandığında, her halde en fazla istihdam yaratan alan eczacılık olduğunu vurgulayabileceklerini söyleyen Demirci,  “En büyük holdinglerin cirosuna baktığınızda bu rakamları bulamazsınız. Onun için eczacıların mutlaka desteklenmesi lazım“ diye konuştu.

Gaziantep Eczacı Odası Yönetim Kurulları şöyle şekillendi;

1 Mehmet İrfan Demirci

2 Serdar Dalsüren

3 Mehmet Nurhan Tutkun

4 Serap Çelikel

5 Tevfik Erdem Havuççuoğlu

6 Murat Çetin

7 Süveyda Özgüçlü

 

DENETLEME KURULU

1 Handan Özbay Büdeyri

2 Alperen Uzunaslan

3 İsmail Özgül

 

HAYSİYET DİVANI

 1 Selma Zübeyde Müftüoğlu

2 Handan Özbay Büdeyri

3 Bahar Aksoy Toprak

4 Kübra Çalman

5 Mehmet Ali Dayı

 

BÜYÜK KONGRE ÜYESİ

1 Mehmet İrfan Demirci

2 Abdulkadir Haluk Bulgur

3 Hidayet Vural Tunalı

4 Reşit Güven Sipahi

5 Filiz Okducu

6 Güler Dinçer

7 Atilla Erbudak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.