Eczacı Odası Başkanlığına Demirci yeniden seçildi

Eczacı Odası Başkanlığına Demirci yeniden seçildi
Eczacı Odası Başkanlığına Demirci yeniden seçildi

 

GAZİANTEP-  AYSEL ŞAHİN; Gaziantep Eczacı Odası Olağan Genel Kurulunu yaptı. İrfan Demirci başkanlığında tek liste ile gidilen genel kurulda Demirci güven tazelerken meslektaşlarına teşekkür etti. Demirci, yaptığı teşekkür konuşmasında sektörün sorunlarının çözümü için çaba sarf etmeye devam edeceklerine vurgu yaptı.

 

Divan Başkanlığını Ecz. Atilla Erbudak’ın yaptığı genel kurulda divan üyeliklerini

Ecz. Cem Mercan, Ecz. Beyza Ayyıldız ve Ecz. Serkan Hacıömeroğlu yaptı. KOOP Birliği Başkanı Ecz. Sait Yücel ve GEK Başkanı Ecz Tarkan Bir’in konuşmacı olarak katıldığı Genel kurul, Oda başkanı Mehmet İrfan Demirci’nin açılış konuşmasıyla başladı.

 

ECZACILAR ÜZERİNDE BASKILAR SÜREKLİ ARTIYOR

Eczacılık mesleğinin üzerinde çok farklı alanlarda baskılar giderek arttığına dikkat çeken Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, “Eczacılar, eczanelerinde bu baskıların ağırlığını artık çok daha derin hissediyorlar. Bu baskılar hem ekonomik anlamda hem de yapısal anlamda kendini gösteriyor. İlaç fiyat kararnamesi, E ticaretin artması, Uluslararası tekellerin bu alana ilgisi, Eczacılık fakülteleri sayısının artışı, Önleyici sağlık ürünlerinin denetimsiz, kontrolsüz satışı gibi konular bizleri bugün çok sıkıştıyor. Görünen o ki bu baskı önümüzdeki süreçte daha da artacak. Artan bu sorunlara ve baskılara karşı her zamankinden daha etkin ve daha güçlü bir TEB ve meslek örgütü olmalıyız. Türkiye kişi başı ilaç kullanımında 170 dolarla OECD’nin en altında. Yine GSMH’de sağlığa ayrılan payda en altlardayız. Bu da vatandaş ve bizim açımızdan sorunlu bir durum. Bütün bu zorluklara karşı yapmamız gereken doğru talepleri oluşturup mücadeleci bir ruhla örgütsel dayanışma gücümüzü ve kültürümüzü yeniden yükseltmek zorundayız. Ayrıca eczanelerimizin hizmet biçimleri konusunda da yeni modeller yaratmak zorundayız” dedi.

 

BAKANLIK 52 İLACIN ÖDEMESİNİ SGK’DAN İPTAL ETTİ

Son günlerde 52 kalem ilacın SGK tarafından ödenmesinin Bakanlık tarafından geri çekilmesi vatandaşları mağdur edeceğini bunun çok yanlış bir uygulama olduğuna dikkat çeken İrfan Demirci şöyle devam etti;

“Bu ilaçlar toplam ilaç cirosu içinde yaklaşık 300 milyon TL’lik bir rakamı oluşturuyor. Yani vatandaşın cebinden 300 milyon TL çıkacak demektir. Yine eşdeğer ilaç bandının da %10’dan %5’e indirilmesi de daha fazla ilaç fiyat farkına neden olup vatandaşın ekonomisine zarar verecektir. Sağlıkta tasarruf olabilir ama bu vatandaşın ilacından kesilerek olmaz.”

 

Bu arada Eczacı Odası’nın yeni yönetimi şu isimlerden oluşuyor;

YÖNETİM KURULU (ASİL)

1 MEHMET İRFAN DEMİRCİ

2 SERDAR DALSÜREN

3 MURAT ÇETİN

4 SERAP ÇELİKEL

5 SÜVEYDA ÖZGÜÇLÜ

6 TEVFİK ERDEM HAVUÇCUOĞLU

7 ABDULLAH CEM MERCAN

 

YÖNETİM KURULU (YEDEK)

1 BERAT SERTAÇ DOĞAN

2 YASEMİN ARZU EKMEKÇİ

3 MAHİR KAYA

4SEDA KOLUKISA

5 FAHRİYE BEYZA AYYILDIZ

6 YASEMİN DEMİR

7 SELİN DAĞDELEN

www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.