Deprem istismarcı hırsızlara itibar edilmesin

Deprem istismarcı hırsızlara itibar edilmesin
Deprem istismarcı hırsızlara itibar edilmesin

  

Sosyal medyada ve vatandaşlar arasında bilgi kirliliği tedirginliğe neden oluyor. Vatandaşlar arasında gece saatlerinde yeni bir büyük deprem geliyor, sosyal tesisler boşaltılıyor v.s gibi kirli bilgiler dolaşmaya başladı.

 

AFAD, İl Valiliği, İlçe Kaymakamlıkları ve Belediyelerin resmi hesapları dışında yapılan açıklamalara ve söylentileri yurttaşların itibar etmemesi istendi.

 

AFAD tarafından yapılan açıklamada:

 

Bir depremin gün ve saat verilerek önceden kestirilmesi günümüz teknolojik imkanlarıyla mümkün değildir.

 

Vatandaşlarımızın sosyal medyada, özellikle Whatsapp gruplarında dolaşan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmi kaynakları takip etmeleri rica olunur.

 

Gaziantep Valisi Davut Gül tarafından yapılan açıklamada ise, Sevgili kardeşlerim, muhterem büyüklerim, Resmî kurumlardan yapılmayan hiçbir açıklamayı dikkate almayın lütfen. Yüzyılın afetlerinden birisiyle mücadele ederken aynı zamanda provokasyon yaparak halkı korku ve paniğe sevk eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

 

Sosyal medyada ve vatandaşlar arasında bilgi kirliliği tedirginliğe neden oluyor. Vatandaşlar arasında gece saatlerinde yeni bir büyük deprem geliyor, sosyal tesisler boşaltılıyor v.s gibi kirli bilgiler dolaşıyor. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.