CHP’liler, Tugay arazisiyle ilgili belediyenin imar değişikliğine itiraz etti

CHP’liler, Tugay arazisiyle ilgili belediyenin imar değişikliğine itiraz etti
CHP’liler, Tugay arazisiyle ilgili belediyenin imar değişikliğine itiraz etti

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin meclisteki çoğunluğu arkasına alarak mahkemenin red kararı verdiği 5. Zırhlı Tugay arazisi imar değişikliğini bu kez yeni bir düzenleme ile yeniden meclisten geçirdi, ancak karara sivil toplum örgütleri ve CHP itiraz ederek, şehrin betonlaştırılmasına karşı tepki verdiler.

 

CHP İl Başkanı Neşet Uçar, beraberindeki Şahinbey İlçe Başkanı Av. Mehmet Aydın Şahin, Şehitkamil İlçe Başkanı Av. Yunus Emre Özmen, belediye meclis üyeleri il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 5. Zırhlı Tugay Yerleşkesi arazisi imar planına yeniden itiraz etti.

 

İl Başkanı Neşet Uçar, belediye yetkililerinin yargı kararlarını hiçe sayarak yaptıkları bu işlemlerle suç işlediklerini ileri sürerek, Mahkeme kararlarını tanımayanlara karşı her türlü hukuki girişimi ve itirazları yapmaya devam edeceklerini kaydetti. www.yenicizgihaber.com

 

İl Başkanı Uçar, “Geçtiğimiz yıl Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan imar planına itiraz etmiş ve itirazlarımızın reddedilmesi üzerine konuyu İdare Mahkemesi'ne taşımıştık. İdare Mahkemesi de taleplerimiz doğrultusunda yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.

 

Yürütmenin Durdurulması kararına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından itiraz edilmiş bu itirazın reddi üzerine 5. Zırhlı Tugay arazisi imar planı özüne dokunulmadan, değişiklikler yapılarak yeniden Büyükşehir Belediye Meclisine getirilip AKP ve MHP oylarıyla kabul edilmişti. Ancak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yargı kararlarını hiçe sayarak yaptıkları bu işlemlerle suç işlemektedirler. Mahkeme kararlarını tanımamaktan ısrar etmekteler. Bizlerde hukuk tanımaz bu anlayışa karşı yasal yollarda itirazlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Şehrin betonlaştırılmasına, yeşil alanların katledilmesini izin vermeyeceğiz” dedi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.