CHP İL Başkanı Aktay: Emperyalizm örgütlü bir halkın karşısında kaybetmeye mahkumdur

CHP İL Başkanı Aktay: Emperyalizm örgütlü bir halkın karşısında kaybetmeye mahkumdur
CHP İL Başkanı Aktay: Emperyalizm örgütlü bir halkın karşısında kaybetmeye mahkumdur

 

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN;  Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mersin’in Düşman İşgalin ’den Kurtuluş’nun yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamasında,

“Hangi şekle girerse girsin, emperyalizm örgütlü bir halkın karşısında kaybetmeye mahkumdur. Kurtuluş Savaşı’nın tüm aziz kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum ” dedi.

 

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mersin’in Kurtuluş Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklama şöyle;

 

“İster topu tüfeğiyle, ister sermayesi ve kültürüyle… Hangi şekle girerse girsin, emperyalizm örgütlü bir halkın karşısında kaybetmeye mahkumdur.  Başka ulusları esir etmeye kalkanlar ve onların işbirlikçileri geldikleri gibi giderler. Eninde sonunda özgürlük ve bağımsızlık, eşitlik ve adalet kazanır.  

 

Kuvayı Milliye ruhuyla şekillenen Anadolu İhtilali’nin bütün dünyaya verdiği ders budur.

 

Bu dersi almayıp bugün hâlâ bu toprakları kendi malı gibi görenler, bu ülke insanına kendi tebasıymış gibi davranmaya kalkanlar yolun sonundalar. 

 

100 yıl önce Mersin’i işgalden kurtaran güç bugün yine dimdik ayaktadır.  O güç,  Anadolu’nun birlik ve bütünlüğünden, kardeşliğinden doğan güçtür.  Halk egemenliğinin, milli iradenin gücüdür.  

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun önderliğinde mücadele ederek bize özgür ve bağımsız bir Cumhuriyeti armağan edenleri, Kurtuluş Savaşı’nın tüm aziz kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum. Mersinimizin kurtuluş günü kutlu olsun.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.