CHP Genel Başkan Yardımcısı Karatepe: En yüksek faizli parayı dar gelirliler kullanıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karatepe: En yüksek faizli parayı dar gelirliler kullanıyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Karatepe: En yüksek faizli parayı dar gelirliler kullanıyor

 

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Karatepe: Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar yüksek faiz oranı yok

 

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Türkiye’de en yüksek faizle para kullanan kesimlerin dar gelirliler olduğuna dikkat çekerek “Böylece halk daha çok yoksullaşmakta ve perişan edilmekte, açlığa mahkum edilmektedir” diye konuştu. Milletvekili Hasan Öztürkmen ise İslahiye’de depremzedelere teslim edilen az sayıda konutların eksikleri çok olduğundan, kullanılamaz durumda olduğunu ileri sürdü. CHP’deki toplantıda aynı zamanda belediye başkanı Fatma Şahin’in tanıtım için 1 milyar borçlanmasınını yanı sıra  toplantıya basının ilgisizliği soruldu.

 

 

Gaziantep’te partisinin seçim çalışmalarına katılan CHP Hazine Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, CHP İl Binasında, İl Başkanı Reis Reisoğlu ve milletvekili Hasan Öztürkmen’in katılımı ile basın toplantısı düzenlendi. Seçim sürecinin yanı sıra hükümetin faiz politikası, emekliye açlık sınırının çok altında verilen maaş ile çalışanların yoksulluk sınırının çok altında reva görülen maaşları eleştirdi.

 

Dar gelirli yurttaşlar ihtiyaçları için kredi kartlarına yüklendiği böylece en yüksek faizi kullanmak zorunda kaldıklarını ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Karatepe, uygulanan ekonomik politikalar gelir dağılımında adaletsizliğe yol açtığı, bunda en çok dar gelirlilerin olumsuz etkilendiklerini kaydetti. www.yenicizgihaber.com

 

YÜKSEK FAİZLE, ENFLASYON DÜŞMEZ

Mevcut hükümet görevden kaldığı sürece yüksek faiz ve enflasyonun düşmeyeceği gibi ekonomiden de bir iyileşme olmayacağını vurgulayan Karatepe, tek çarenin hükümetin gitmesi olduğunu kaydetti.  

 

MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRKMEN VATANDAŞA AÇIK SENET İMZALATILDI

Milletvekili Hasan Öztürkmen ise hükümetin vaatlerinin hiçbirinin yerine getirmediğini belirterek, yalanlarla ülkeyi yönettiğini ileri sürerek, “Cumhurbaşkanı televizyonlarda, miting alanlarında açıklıyor, deprem bölgelerinde depremzedelere şu kadar konut teslim ettik diye.  AFAD İslahiye’de depremzede vatandaşlara konutları teslim ederken konutu eksiksiz teslim aldım diye vatandaşa imza attırılıyor. Teslim edilen konutlar sadece dört duvardan ibaret, çünkü içerisinde bir yığın eksik var. Asıl önemli olan ise vatandaşa tuzak şeklinde imzalatılan o teslim tutanaklarında 2 yıl ödemesiz 18 yılda taksitler halinde ödemeli olan evler için ne kadar taksit ödenecek, ev kaça mal oluyor bunlar belirtilmiyor. Vatandaşa açıkça yalan söyleyip, açık senet imzalatıyorlar, ilerde ödeme miktarını istedikleri gibi dolduracaklar. Bu kadar sahtekarlık, yalancılık olamaz” diye konuştu.

 

CHP’NİN BASIN TOPLANTISINA GAZECİLERİN İLGİSİZLİĞİ 

CHP yönetiminin basın toplantısına 3 gazetecinin katıldığı, yönetimin basınla arasında bir kopukluk mu var, sorusunun akla geldiği,  aynı şekilde belediye başkan adaylarının seçim çalışmalarına parti yönetimleri ve milletvekillerinin katılımlarının çok fazla olmadığı, aynı kopukluk adaylar ile parti yönetimleri ve örgüt arasından damı var? şeklindeki soruları CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu yanıtladı.  İl başkanı Reisoğlu, basınla aralarında bir sorun görmediğini, Ramazanlık nedeniyle gelmeyen olabileceğini belirterek şöyle devam etti:

www.yenicizgihaber.com

 

FATMA ŞAHİN, TANITIM İÇİN 1 MİLYAR BORÇLANDI

“Aslında basınla aramızda şöyle bir kopukluk olabilir. Ocak ayında Fatma Şahin medya tanıtım amaçlı olarak belediye meclisinden 1 milyar lira borçlanma yetkisi aldı. Bu çok ciddi bir rakam, üstelik bu parayı borçlanarak aldı. Ve bugün Gaziantep Türkiye’nin 2. en büyük borçlu belediyesi. Fakat bizim bu duruma yönelik açıklamalarımızı basın yazmadı.

Ama biz sosyal medya hesaplarımızda bunu kamuoyu ile paylaştık.

Ayrıca burası 2.5 milyon bir şehir ve tüm ilçelerde adaylarımız var, seçim çalışmaları yürütülüyor. Bizler yöneticiler olarak ve milletvekillerimiz tüm ilçelerdeki çalışmalara katılmaya çalışıyoruz. Bir sorun yok.”

 

AKP HAZİNEYİ KENDİ SEÇİM ÇALIŞMASI İÇİN KULLANIYOR

Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep’in kaynaklarının İstanbul basınına aktırıldığı, yerel basına verilmediği, parti olarak bundan bilginiz var mı? şeklinde, benzer başka sorularda yönetildi.

Milletvekili Öztürkmen ise devlet imkanlarını AKP’nin fütursuzca kullandığını, bakanların halen devletin imkanlarını kullanarak seçim çalışmalarına katıldığını belirterek, “Deprem yardımı olarak gönderilen yardımları, şimdi seçim yatırım olarak dağıtılıyor. Çalıp, çırpıp hazineyi kendileri için kullanıyorlar” dedi.

www.yenicizgihaber.com

 

BAKANLAR, AKP’İNİN SEÇİM ÇALIŞMALARINDA 

İçişleri ve Adalet Bakanlarının seçim çalışmalarına katılarak AKP’ye oy istemeleri, sandık ve seçim güvenliği açısından nasıl bir sorun teşkil ediyor şeklindeki bir soruya ise

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karatepe  “Geçmişte İçişleri, Adalet ve Ulaştırma Bakanlıklarının seçimlerden 3 ay önce istifa eder bağımsız isimler bu görevleri yürütürlerdi.

Fakat bugün bu bakanlar devletin olanaklarını, imkânlarını, ait oldukları siyasi partilerin seçim çalışmaları için kullanıyorlar. Halkın özgür iradesinin, sandığa yansımasında herkesin kaygısı var. Bu durum Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ne kadar adaletsiz, hukuksuz bir sistem olduğunu çok açık ve net olarak göstermekte. Seçmenler oyuna sahip çıkmalı” diye konuştu.  www.yenicizgihaber.com  YENİ ÇİZGİ HABER

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.