Birecik’te fıstıkta rekolte çok düştü

Birecik’te fıstıkta rekolte çok düştü
Birecik’te fıstıkta rekolte çok düştü

 

 Birecik yöresinde fıstık ağaçlarının genellikle sulandığı, ancak su olmadığı için çoğu çiftçinin sulayamadığını söyleyen başkan Gören, bundan dolayı verim kaybının  çok olduğunu söyledi.

 

Birecik’te geçen yıl 36 bin ton Antepfıstığı rekoltesi olurken, bu yıl 7 bin ton civarında rekolte beklediklerini söyleyen Ziraat Odası Başkanı Gören, yeni çizgi gazetesine yaptığı açıklamasında, “Eğer sulansaydı rekolte bu kadar düşük olmazdı. Fakat bir yandan su yok, diğer yandan elektrik çok pahalı. Çiftçinin çoğu sondaj ile yani elektrik gücüyle fıstık sulaması yapıyor. Buda çok pahalıya mal oluyor” dedi.

 

DEVLET SULAMA SİSTEMİ ŞART

Çitçinin kendi imkanıyla fıstıklarını sulamasının imkansız, hatta çok pahalıya mal olduğunu belirten başkan Gören, DSİ kanalı ile bu sistemin hayata geçirilmesi gerektiğini, başka türlü çiftçi masrafın altında kalkamayacağını söyledi.

 

ÜRÜN AZ OLUNCA FİYATLAR YÜKSELDİ

Geçen yıl kırmızı kabuklu Antepfıstığının kilosu 38 tl den satılırken, bu yıl 42-45 tl arasında satıldığını ifade eden Birecik Ziraat Odası Başkanı Gören, girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu söyledi. Verim kaybı nedeniyle ürün az olduğundan fiyatlarında pahalı olduğunu, ancak girdi maliyetlerinin  çok yükseldiğini kaydetti. YENİ ÇİZGİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.