BES Şube Başkanı Özdoğan: Ekonomi büyüyorsa biz de payımızı almak istiyoruz

BES Şube Başkanı Özdoğan: Ekonomi büyüyorsa biz de payımızı almak istiyoruz
BES Şube Başkanı Özdoğan: Ekonomi büyüyorsa biz de payımızı almak istiyoruz

Gaziantep’te yaşam şartlarının çok pahalı olduğunu anlatan Özdoğan, “3+1 dairelerin kiraları 2 bin 500 liradan aşağı da değil. Memurların birçoğu yoksulluk sınırının altında maaş alıyor. Maaşların yüzde 60’ı kira, elektrik, doğalgaz gibi zorunlu giderlere harcanıyor. Yani giderler her geçen gün artarken, gelirler de hiçbir artış yok. Toplu İş Sözleşmesi’nde verilen zam çoktan eridi. Kaşıkla verdiklerini çömçe ile aldılar” ifadelerini kullandı.

 

Gaziantep’te görev yapan bir memur ay sonunu zor getiriyor

 

Başkan Özdoğan, kamu görevlilerinin kentte kalmak istemediğini vurguladı. “Şehrimiz, son açıklanan rakamlara göre enflasyon oranların da bölge birincisi konumunda. A’dan Z’ye tüm ürünlere yüzde 100’e zam geldi. Örneğin; bir önce 10 liraya aldığınız bir ürünü bir sonraki gün aynı fiyata alamıyorsunuz.

Toplu İş Sözleşmesi çalışma barışını bozdu

 

İmzalanan Toplu İş Sözleşmesi’nin çalışma barışını bozduğunu sözlerine ekleyen Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Özdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İmzalanan anlaşmaya göre sendikalı olan memurlar üç ayda bir 400 lira para alacakken sendikasız çalışan 1 milyon 700 bin kişi bu paradan faydalanamayacak. Ayrıca sendikalı sayısı yüzde 1’in altında olanlarda bu sözleşmeden yararlanamıyor. Dolayısıyla yapılan bu ayrım çalışanlar arasında huzursuzluk yaratıyor ve çalışma barışını bozuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.