Başsavcılık Duygu Delen olayında sanık Kaplan’ın tahliyesine itiraz etti

Başsavcılık Duygu Delen olayında sanık Kaplan’ın tahliyesine itiraz etti
Başsavcılık Duygu Delen olayında sanık Kaplan’ın tahliyesine itiraz etti

 

 

GAZİANTEP- AYSEL  ŞAHİN;  Gaziantep'te erkek arkadaşının evinde şüpheli şekilde balkondan düşerek hayatını kaybeden Duygu Delen'in ölümüne ilişkin tutuklu yargılanan sanık Mehmet Kaplan’ın ev hapsi ile tahliye edilmesi yönündeki mahkemenin kararına Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edildi.

 

Gaziantep'te şüpheli şekilde hayatını kaybeden Duygu Delen'in (17) ölümüne ilişkin açılan davanın 4'üncü duruşması görüldü. Gaziantep 10 Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Mehmet Kaplan ve Delen ailesi avukatları ile sanık avukatlarının katıldığı duruşma sonunda mahkemece tutuklu sanık Mehmet Kaplan’ın ev hapsi ile tahliye edilmesi yönündeki kararına Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edildiği bildirildi.

 

Konuyla ilgili olarak Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gece geç saatlerde yapılan yazılı açıklama şöyle;

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı

D.D.’in ölümü olayı ile ilgili olarak Gaziantep 10.Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden yargılamanın 16.06.2021 tarihli duruşmasında mahkemece tutuklu sanık M.K.’ın ev hapsi ile tahliye edilmesi yönündeki kararına Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından itiraz edilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Bu arada yapılan 4. duruşmada, Davaya bilirkişi raporu sunan Adli Tıp Uzmanlarının katıldığı duruşmada Prof. Dr. Nadir Arıcan ile Prof. Dr. Hakan Kar hazırladıkları bilirkişi raporlarını tartıştı. Prof. Dr. Hakan Kar, olayın cinayet mi yoksa intihar mı olduğuna hukukçuların karar vereceğini belirterek, Delen'in ölümünün aydınlatılması için psikolojik otopsi yapılması önerisinde bulundu.

 

NE OLMUŞTU

  Olay, 13 Ağustos 2020 tarihinde Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi Vehbi Dinçerler Caddesi üzerindeki bir apartmanda meydana gelmişti. 5 katlı apartmanın 4'üncü katından şüpheli şekilde düşerek yere çakılan Duygu Delen (17), hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından evde bulunan Mehmet Kaplan gözaltına alınarak "kasten öldürme" ile "çocuğun cinsel istismarı" suçlamasıyla tutuklanmıştı. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.