Barış Elçisi, Av. Tahir Elçi Mersin’de anıldı

Barış Elçisi, Av. Tahir Elçi Mersin’de anıldı
Barış Elçisi, Av. Tahir Elçi Mersin’de anıldı

Barış Elçisi, Av. Tahir Elçi Mersin’de anıldı

 

 

MERSİN- YENİ ÇİZGİ:  Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi katledilişinin 8’inci yılında Mersin ve bir çok şehir'de anıldı.  Anmaya katılan hukukçular, Elçi’nin katledilmesine ilişkin etkin bir soruşturma yürütülmediğini, cinayetin karanlıkta faili meçhul bırakıldığını ileri sürdü.

 

 

28 Kasım 2015’te Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde katledilen eski Baro Başkanı Tahir Elçi hem Diyarbakır’da, hem Mersin başta olmak üzere yurdun birçok yerinden düzenlenen etkinlikler ile anıldı. Mersin’de Tahir Elçi için, Kürtçe ve Türkçe ‘Seni Unutmayacağız’ yazılı pankart açıldı.

 

Mersin Adliyesi önünde düzenlenen Tahir Elçi anma etkinliğine, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Demokratik Avukatlar Grubu (DAG), Adalet İçin Hukukçular Platformu ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi ve bazı siyasi parti temsilcileri ve yurttaşlar katıldı. Yapılan ortak açıklamada,

 

 

Mersin’deki Tahir Elçi Anma etkinliğinde ortak açıklamayı ÖHD Başkanı İbrahim Kaya yaparken göz göre göre Tahir Elçi’nin katledildiğine dikkat çekti.  Av. Kaya, “Bir televizyon programında, fikirlerinin resmi siyasal ideoloji ile bağdaşmaması üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından haksız bir soruşturmanın şüphelisi konumuna getirilen, daha sonra hukuka aykırı bir şekilde hakkında yakalama kararı çıkarılan Tahir Elçi’nin katledilmesine giden yol  bu soruşturma süreciyle başladı” dedi.

 

İbrahim Kaya, bir Barış Elçisi olan Tahir Elçi’nin cenazesinin devlet tarafından terörist cenazesi olarak değerlendirildiğini ileri sürerek şöyle devam etti:

 “Öncelikle Tahir Elçi’nin katledilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma dosyasının geldiği aşama bile katliamın faillerine işaret etmeye yeterdir. Zira açılan dava dosyasında başlayan yargılamada mahkeme, bir yargılama faaliyeti yürütme amacı ile hareket etmemekte olduğunu, katılan tarafın maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla talep ettiği tüm talepleri reddederek ve siyasi atmosferin etkisiyle Ahmet Davutoğlu’nun dinlenilmesinden vazgeçerek göstermiştir. Dava dosyasında yaşanan olumsuz durum bir yana savcılıklar tarafından başlatılan başka soruşturmalarda Tahir Elçi’nin cenaze töreni terörist cenazesi olarak değerlendirilmiş. Bu bile devletin Tahir Elçi şahsında tüm muhalif avukatları konumlandırdığı yeri göstermektedir.

 

Bizler, temel hak ve özgürlüklere dönük her türlü sınırlamanın karşısında olan, demokratik bir hukuk devletinin kriterlerinin yerine getirilmesi için mücadele yürüten, savaşı değil barışı esas alan hukukçular olarak ne şahsımıza, ne de adalet mücadelesi yürütürken temsil ettiğimiz toplumsal kesimlere dönük saldırılar karşısında sessiz kalırız.

 

Zira bizler başta Tahir Elçi olmak üzere, katledilen tüm meslektaşlarımızın onurlu yaşamlarını ve mücadelelerini referans alıyoruz. Ve Tahir Elçi katliamının yıldönümü vesilesiyle bir kez daha tekrar ediyoruz. Yürüttüğümüz hak mücadelesinden vazgeçmeyecek, Tahir Elçi’yi ezilen bir halkın başı dik onurlu bir hukukçusu olarak asla unutmayacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.