Barış Budumlu’nun YMM mutluluğu

Barış Budumlu’nun YMM mutluluğu
Barış Budumlu’nun YMM mutluluğu

  

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; Türkiye’de yapılan sınavların en zoru olarak tanımlanan Yeminli Mali Müşavirlik (YMM) sınavını ilk celsede kazanan Barış Budumlu, belgesini alıp ofisini açarak hizmet vermeye başladı. Aynı zamanda YMM’ler içerisinde az sayıda bulunan en genç meslek mensubu olmanın sevincini de yaşayan Budumlu, “YMM mesleğimi, etik kurallara ve yasalara bağlı kalarak layıkı ile icra edeceğim” dedi.

 

Gaziantep’te 2003 yılından buyana mali müşavirlik mesleğini başarı ile icra eden, aynı zamanda 2017-2019 yıllarında SMMMO’da yöneticilik yapan 38 yaşındaki Barış Budumlu, 2,5 yıldan buyana Ankara’ya git gel yaparak hazırlandığı YMM sınavlarını ilk dosyasında kazanarak, belgesini aldı.

 

Ankara’da yapılan YMM’nin yazılı sınavı için 2.5 yıl süren hazırlık döneminde başarılı bir performans gösterip, YMM belgesini kazanan Barış Budumlu sevincini yeni çizgi gazetesi aracılığıyla paylaştı. Budumlu zor bir süreç olduğunu belirterek, “Yaklaşık 3 yıldır Ankara’da YMM sınavlarına hazırlanıyorum. Bunun için Ankara’ya git-gel yaptım. Benim içinde hiçte kolay olmadı. Aynı zamanda Türkiye’nin yazılı en zor sınavıydı. Başarı oranı çok düşük bir sınav olması nedeniylede, çok sınırlı sayıda mali müşavir bu sınavı kazanabiliyor” dedi.

 

Sınava katılanların yılda 3 sınav hakkı bulunduğu, toplamda 7 kez sınava girebildiğini hatırlatan YMM Barış Budumlu, “Gece gündüz demeden sınava hazırlandım ve ilk dosyada sınava girip kazandım. Mali müşavirlik mesleğinin de en zirvesi, çalışmamın karşılığını aldığımdan mutluyum. Aynı zamanda YMM meslek mensupları içerisinde az sayıda olan gençlerden de biri olmamdan dolayı da mutluyum” şeklinde konuştu.

 

Gaziantep’te halen aktif olarak YMM mesleğini icra eden 73, Türkiye genelinde ise 2300 YMM bulunduğunu hatırlatan Barış Budumlu,  YMM’lerin devlet adına denetleme ve tasdik yetkisi verilen önemli bir görev olduğunu belirterek, “Bundan dolayı da YMM’nin yetki ve sorumluluğu büyüktür. Bir anlamda noter görevi yapmış oluyor. Bizde bu ilkelere etik kurallara bağlı kalarak görevimizi icra edeceğiz” dedi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.