Bakan Kurum: 'Bu deprem nüfus itibarıyla 13,5 milyon vatandaşımızı etkiledi'

Bakan Kurum: 'Bu deprem nüfus itibarıyla 13,5 milyon vatandaşımızı etkiledi'
Bakan Kurum: 'Bu deprem nüfus itibarıyla 13,5 milyon vatandaşımızı etkiledi'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te yaptığı açıklamada, “7.7 Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde iki deprem yaşadık. Bölgemizdeki birçok ilimiz etkilendi. Nüfusumuzun yüzde 70'ten fazlası deprem bölgelerinde yaşıyor. Ülkemiz depremlerde çok büyük acılar çekti. Bu yaşadığımız deprem Erzincan depreminden sonra ülkemizin bir asırda gördüğü en büyük deprem felaketidir. Bölgedeki 10 ilimizi doğrudan etkilemiş. İllerin birbirine yakın olması, yollardaki sıkışıklık ve komşu ilden yardım alamama durumu ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

Bu durum itibarıyla baktığınızda yaşadığımız süreç son bir asırda yaşadığımız en büyük felakettir. Bu felaket karşısında depremin ilk anından itibaren tüm ekiplerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız anbean Ankara'da AFAD Başkanlığından süreci takibi, Başkan Yardımcımız, bakanlarımız, illerde valilerimizin AFAD'ın koordinasyonunda bu süreci bilfiil ilk andan itibaren takip ediyoruz” dedi.

Bu depremin nüfus itibariyle doğrudan 13,5 milyon insanı etkilediğini ifade eden Bakan Kurum, “İlk depremden sonra bazı binalar yoruldu. Kısmen az, orta hasar gördü ikinci depremle yorulan ve hafif hasar alan binalar da maalesef yıkılma durumunda kaldı. Şu an deprem bölgesinde süreci 24 saat esasıyla oluşturduğumuz koordinasyon merkezlerinde takip ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.