Antep’te Newroz kutlama hazırlıkları başladı

Antep’te Newroz kutlama hazırlıkları başladı
Antep’te Newroz kutlama hazırlıkları başladı

 

Antep’te Newroz kutlama hazırlıkları başladı 

 

 

GAZİANTEP- YENİ ÇİZGİ:  Türkiye genelinde birçok il ve ilçelerde kutlanması planlanan Newroz için Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Antep İl Örgütü öncülüğünde bileşenlerden oluşan Newroz Tertip Komitesi 17 Mart'ta kutlamak için Valiliğe başvurdu. DEM Parti ve bileşenlerinin ortak organize ettikleri Newroz'un startı da böylece verilmiş oldu.

 

 

DEM Parti il binasında düzenlenen basın toplantısında ortak açıklamayı yapan DEM Parti İl Eşbaşkanı Mehmet Satan, Newroz'un anlamını ve Kürtler için öneminden bahsederek, "Newroz, Demirci Kawa'nın önderliğinde Mazlumların, halkların zulme karşı başkaldırdığı gün. Newroz adaletin, özgürlüğün barışın halkların kardeşleşip ülkemizde, bölgemizde dünyada insanlığa yol gösterdiği gündür" diye konuştu.

 

 

VALİLİĞE BAŞVURU YAPILDI

17 Mart Pazar günü Antep’te kutlayacakları Newroz için 4 mart tarihinde yasal başvurularını yaptıklarını hatırlatan İl Eşbaşkanı Satan, Valilikten kutlama için eski İstasyon Meydanını, olmazsa Demokrasi Meydanını talep ettiklerini, ancak gelecek yanıtı beklediklerini kaydetti.

 

YURTTAŞLARI NEWROZ KUTLAMASINA ÇAĞIRDI

Newrozu Gaziantep’te coşku ile kutlayacaklarını belirten DEM Partisi İl Eşbaşkanı Mehmet Satan, yurttaşları, 17 Martta düzenleyecekleri etkinliğe katılım çağırısı yaptı.

 

 

TÜM MAZLUM HALKLARI, NEWROZ'DA SESİMİZE SES VERMEYE DAVET EDİYORUZ

 

Satan açıklamasına şöyle devam etti:

"Bütün mazlumları Newroz'da sesimize ses vermeye davet ediyoruz. İnsanca yasamak için mücadele eden işçileri, açlığa mahkum edilen emeklileri, uyuşturucu belasına karşı ayaklanan gençleri, ataması yapılmayan yüzbinlerce gencimizi Newroz meşalesinin altında buluşmaya davet ediyoruz. Her gün işyerini açıp siftah edemeyen ve ekonomik kriz nedeniyle iflasa sürüklenen esnafımızı, ektiğinin biçtiğinin karşılığını alamayan çiftçimizi mitingimize gücümüze güç katmaya davet ediyoruz."  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.