Aleviler, Mersin ve Adıyaman’da başkanları değiştirmedi

Aleviler, Mersin ve Adıyaman’da başkanları değiştirmedi
Aleviler, Mersin ve Adıyaman’da başkanları değiştirmedi

 

MERSİN-ADIYAMAN- BEKİR ŞAHİN; Mersin Cemevi ve Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Mersin Şubesi’nde başkanlık için yarışan iki isimden kazanan yine mevcut başkan Hasan Kılavuz olurken, Adıyaman’da da yine iki isim yarıştı kazanan mevcut başkan Rıza Tanrıverdi oldu.

 

Mersin Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Mersin Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Mersin AKD mevcut başkanı Hasan Kılavuz ile Haydar Özdemir’in yarıştığı seçim sırasında salona sadece üyeler alındı. Değişimden yana olan üyelerin bir çoğu diğer adayıda benimseyerek oylamaya katılmazken, bu durum mevcut başkanın lehine bir kazanç olduğu görüldü. 

 

Genel kurulda, AKD adaylardan ilk olarak Haydar Özdemir konuştu. Özdemir, yapacakları çalışmaları anlatırken, “Aleviler olarak bizler ne han istiyoruz, ne de hamam. Ne bayrak istiyoruz, ne de toprak. Bu güzel ülkemizde Sunni kardeşlerimizle, inanan, inanmayanlarla eşit koşullarda yaşamak istiyoruz” dedi.

 

AKD Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz, “Bütün dünyada inanç merkezleri ve inanç mabetleri o inancın inanç önderleri ve inanç konusunda yetkin kişilerle ayakta kalır. Yaşadığımız ülkede eğer cemevleri ayakta kalacaksa, yalnızca Alevi inanç değerlerini bilen ve inanan taliplerin, kendi pirlerini ve seyitlerini cemevlerinde en yetkin durumda, önder olarak kabul etmeleri ile olur’’ diye konuştu.

 

AKD Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz ise konuşmasında, bütün dünyada inanç merkezleri ve inanç mabetleri o inancın inanç önderleri ve inanç konusunda yetkin kişilerle ayakta kalabileceğine dikkat çekerek, “Yaşadığımız ülkede eğer cem evleri ayakta kalacaksa, yalnızca Alevi inanç değerlerini bilen ve inanan taliplerin, kendi pirlerini ve seyitlerini cem evlerinde en yetkin durumda, önder olarak kabul etmeleri ile mümkün” diye ifade etti.

 

Konuşmalardan sonra seçimlere geçildi. Mevcut Başkan Hasan Kılavuz beyaz liste ile, Haydar Özdemir ise mavi liste ile yarışa katıldı. Kullanılan 2117 oydan geçerli olan 2103 oydan Hasan Kılavuz 1215 oy alarak seçimi yeniden kazanan isim olurken, diğer aday Haydar Özdemir ise 888 oy alabildi. Bu sonuçlara göre Hasan Klavuz yeniden dernek başkanlığına seçildi.

 

ADIYAMAN DA, TANRIVERDİ YENİDEN BAŞKAN

Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Adıyaman Şubesinin 5.olağan genel kurulunda mevcut başkan Rıza Tanrıverdi ile Mustafa Alkan yarıştı. Bu seçimi de mevcut başkanı Tanriverdi kazanarak devam dedi.

 

Karapınar Cem evinin kongre salonunda gerçekleşen genel kurula AKD  Genel Başkanı İsmet Kurt başta olmak üzere bir çok siyasi parti temsilcisi, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Dernek üyelerinin katılım sağladığı genel kurulda yapılan konuşmalardan sora seçimlere geçildi. Rıza Tanrıverdi geçerli olan oylardan 241’ini alarak yeniden başkanlık koltuğuna otururken,  Mustafa Alkan ise 90 oy alarak seçimi kaybeden isim oldu.

 

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı İsmet Kurt, dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek, güven tazeleyen Rıza Tanrıverdi ve Mersin AKD başkanı Hasan Kılavuz ve yönetimine başarılar diledi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.