Alevi derneklerinden ortak hareket etme kararı

Alevi derneklerinden ortak hareket etme kararı
Alevi derneklerinden ortak hareket etme kararı

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN:  Gaziantep’te kurulu olan yerel Alevi Dernekleri bir araya gelerek ortak hareket etme kararı aldı.

 

Gaziantep Yavuzeli, Araban ve Nizip ilçeleri çevresindeki 13 Çepni Köyü sakinlerinden oluşan Çepniler Derneği Başkanı Zülfikar Aslan, Gaziantep’te kurulu olan Alevi kökenli derneklerden Tilkililer Derneği, Balyanlılar Derneği, Kizirliler Derneği, Çepniler Derneği ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gaziantep Şubesi yöneticileri olarak bir araya geldiklerini açıkladı. www.yenicizgihaber.com

 

Aslan, yaptıkları toplantıda birlikte güçlüyüz şiarı ile birlikte hareket etme kararı aldıklarını bu nedenle de tüm başkan ve yönetimlerini kutladıklarını açıkladı.

 

Böylece gerek üyelerin sorunlarını, gerekse yerleşim yerlerinde yaşanan sorunları ve güncel konularla ilgili ortak açıklamayla tepki vereceklerini, gelişmeleri yakından takip edeceklerini ifade etti.

Böylece uzun süredir sessiz kalan kesimin sesinin böylece daha gür bir sesle çıkmasına vesile olacak bu kurumlar, başta üye çevcresi olmak kaydı ile diğer demokratik kitle örgütlerinden de umut yarattı. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.