Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları: Algı yaratarak yönetimi zorda bırakmak istiyorlar

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları: Algı yaratarak yönetimi zorda bırakmak istiyorlar
Belediye'de ismi taciz iddasına karışan kadın personel kendi isteği ile başka birimde görevlendiriliren, erkek ise soruşturma tamamlana kadar geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.

MERSİN- AYSEL ŞAHİN: Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’nde erkek personelin kadın personeli taciz ettiği olayıyla ilgili olarak belediye disiplin soruşturması başlattı, aynı zamanda taciz edilen kadın, kendi isteği ile başka birimde görevlendirildi. Erkek personel ise soruşturma tamamlanana kadar geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyldız ve Nuriye Arslan yaptıkları ortak açıklamada bu konu kimi çevrelerce bilinçli olarak çarpıtılarak, doğru ve gerçek olmayan mesnetsiz iddialarla kamuoyu oluşturup algı yaratarak, belediye yönetimi zor durumda bırakılmak istendiğine dikkat çektiler. www.yenicizgihaber.com

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Sarıyıldız ve Arslan’ın konuya ilişkin kamuoyunu aydınlatmaya yönelik yaptıkları açıklama şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA...

Kentimizde, kimi basın kuruluşları ile sosyal medya hesaplarında yer alan 'Akdeniz Belediyesi'nde taciz iddiası' ile ilgili haberler çarpıtılarak, belediyemizi ve yönetimi karalamaya dönük bir hal almıştır.

Doğru ve gerçek olmayan mesnetsiz iddialarla kamuoyunda oluşturulmak istenen algıya karşı kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekli görülmüştür...

Özetle; 4 Ekim Cuma 2024 günü, çevre koruma kontrol müdürlüğü bünyesinde 2 erkek personelin kavga ettiği bilgisi birim amirlerine ulaşmıştır.

Olay yerine gidildiğinde kavgadan 2 gün önce, yani 2 Ekim Çarşamba günü, yine aynı müdürlükte taciz iddiasıyla başka bir tartışma yaşandığı ve kavganın da bu sebeple gerçekleştiği tespit edilmiştir.

Personel içinde yaşanan olaylar ile ilgili olarak 5 Ekim Cumartesi günü ilgili amirler tarafından tutanak tutulmuş, taraflar dinlenmiş ve idari işlem başlatılması için Disiplin Kurulu'na sevk edilmişlerdir. www.yenicizgihaber.com

Taciz beyanında bulunan kadın personelin talebi üzerine ve elbette kendisinin de rızası alınarak 8 Ekim Salı günü başka bir birime görevlendirmesi gerçekleşmiştir.

İddiada adı geçen erkek personel ise idari soruşturma sonuçlanıncaya dek işten uzaklaştırılmıştır.

Akdeniz Belediyesi yönetiminin; toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin ortadan kaldırılması ve kadınlara yönelik her türlü baskı ve şiddetin sona erdirilmesine ilişkin yürütmüş olduğu politikaları ve duruşu herkes tarafından bilinmektedir.

Nitekim "kadının beyanı esastır" ilkesinden hareketle; söz konusu iddialarla ilgili idari soruşturma komisyonu görevlendirilmiş; komisyonumuz 7 Ekim 2024 itibari ile değerlendirmelerine başlamış olup süreç hakkaniyetle yürütülmektedir.

Yukarıda belirtildiği üzere; olaylarda adı geçen personelin beyanları da alınmış olup adil ve şeffaf bir şekilde yürütülecek idari soruşturma süreci tamamlandığında kamuoyu bilgilendirilecektir.” (YENİ ÇİZGİ HABER) www.yenicizgihaber.com

NOT:

Yeni Çizgi Gazetemiz 'in kıymetli takipçileri ve okuyucularımız gazetemizin facebook sayfası spam nedeniyle bir süredir kapalı.

Bu nedenle Yeni Çizgi Haber için yeni ek sayfa açmak zorunda kaldık.

Siz kıymetli okuyucularımızın bizi yeni açtığımız şu hesaptan takip etmenizi rica ederiz.

Sağlıklı günler dileğiyle .

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

Ayrıca diğer sosyal medya hesaplarımız da aşağıda yazılı, takip ederseniz seviniriz

Twitter

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.