CHP de, Aday adayı listeleri, aday listelerine nasıl döner?

CHP de, Aday adayı listeleri, aday listelerine nasıl döner?
CHP de, Aday adayı listeleri, aday listelerine nasıl döner?

HÜSEYİN HIDIROĞLU

İnşaat Mühendisi

CHP Milletvekili Aday Adayı  / yazdı 

 

    Bu şüphesiz her partide partilerin demokrasiye bakış açılarına göre değişiklik gösterecektir. Üyesi olduğum CHP’de bildiğim kadarıyla kısa bir mülakat arkasından oluşturulan bir komisyonun önüne gelecek, belki off the record bir anket ve il yönetimleri görüşü buna eşlik edecek. Dar zamanda bu kadar demokrasiye de şükür. Peki bizimki gibi demokrasilerde aday listeleri sonucu ne kadar etkiler? Önemli olan kısa süreli sonuç mu? Bunu şu nedenle önemsemeli; sıradan ama düzgün insanlar da iktidar için yapılan rekabete dahil olabilmeli. ‘Sıradan’ ın altını ‘düzgün’ kadar çizmeliyiz. İktidara iyi insanlar da sızabilmeli. Çünkü güçlü iktidarlardaki muktedirler bundan hoşlanmayacak.

   Aday adayları ne yapmalı?

   Bir kere aday adaylığı kişisel bir tercih.  Öyle şunun zorlaması bunun zorlaması geçiniz. Çok da ulvi bir görev talebi olmasa gerek. Tabii ki iyi niyetle memleket için doğru bildiklerini yapmaya çalışma gayreti var ama bunun tek yolu adaylık olmadığına göre bir parça da kişisel sebepler mevcut.

    Aday adayları aday olamasa bile mensubu olduğu partilerin ya da varsa ittifakların politikalarını, ortak metinlerini iyice öğrenmeli. Zira çözümler ve sorulara cevaplar burada. Her şeyi bilen insan olsa da; dinleyen, paylaşan, yüreğinde hisseden insan olabilmeli. Talep edebilmeli, talep etmenin yollarını bilmeli. Çünkü insanlardan sadece kendine ait olan bir şeyi; oyunu isteyecek.

    Adaylar kimin hizmetkarı olacak?

    Sert soru. Liderlerin, sermayenin, halkının…

    Türkiye büyük insanların memleketi olacak sonunda.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.