Hava Durumu

WhatsApp'ta yeni dönem!

WhatsApp'ta yeni dönem!

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
WhatsApp'ta yeni dönem!

Şahin: Meta'nın yeni özelliği WhatsApp Kanalları, Hindistan'da kullanıma sunulmasından bu yana geçen hafta popülerlik kazanıyor. Başbakan Narendra Modi Salı günü Kanallara katıldı ve Çarşamba günü bir milyondan fazla takipçiye sahipti. Meta'ya göre Katrina Kaif, Akshay Kumar, Hint Kriket Takımı, Diljit Dosanjh ve Vijay Deverakonda, WhatsApp Kanallarını açacak Hintli ünlüler arasında yer alıyor dedi .

 

WhatsApp Kanalları Nedir?

Meta, WhatsApp Kanallarının "insanların kendileri için önemli olan güncellemeleri doğrudan WhatsApp içinden almalarının özel bir yolu" olduğunu söylüyor. WhatsApp popüler bir mesajlaşma aracı olsa da, en son özellik, kullanıcıların uygulamadan ayrılmadan ilgilendikleri kişi ve kuruluşların güncellemelerini takip etmelerine olanak tanıyarak platformun kullanım alanını genişletmeyi amaçlıyor.

 Bu özellik aslında güncellemeleri, kullanıcıların sohbetlerinden ayrı olan Güncellemeler adı verilen yeni bir sekmede paylaşacak tek yönlü bir yayın aracıdır. Önceki Durum sekmesinin tamamen Güncellemeler ile değiştirildiğine dikkat edilmelidir. Ancak WhatsApp, Güncellemeler sayfasının üstünde dairesel Durum güncellemelerini gösterir.

Meta, önümüzdeki birkaç hafta içinde Hindistan dahil 150'den fazla ülkede WhatsApp Kanallarını kullanıma sunacağını söyledi. Kullanıcılar, ülkelerine göre otomatik olarak filtrelenen kanalları takip edebilecek. Kanalları ada veya kategoriye göre arayabilirler. Kullanıcılar ayrıca takipçilere ve ne kadar aktif olduklarına bağlı olarak yeni ve popüler olan kanalları da görüntüleyebilecek.

WhatsApp Kanallarını kullanmak güvenli midir?

Meta, amacının "mevcut en özel yayın hizmetini oluşturmak" olduğunu iddia ediyor. Şirket, hem yöneticilerin hem de takipçilerin kişisel bilgilerinin korunduğunu ve insanların takip etmeyi seçtikleri kişilerin gizli olduğunu söyledi. Kanal takipçilerinin telefon numarası ve profil resmi yöneticiye veya diğer takipçilere gösterilmeyecektir.

 

Bir kanalda paylaşılan güncellemeler yalnızca 30 gün süreyle kaydedilir.

Yöneticiler, kanallarındaki ekran görüntülerini ve yönlendirmeleri engelleme olanağına sahip olacak. Platform aynı zamanda yöneticilerin kanallarını kimlerin takip edebileceğine ve kanallarının dizinde görünmesini isteyip istemediklerine karar vermelerine de olanak tanıdı.

Kimler WhatsApp Kanalı oluşturabilir?

WhatsApp bu özelliği kullanıma sunmaya başlamış olsa da henüz herkes tarafından kullanılamıyor. Şimdilik, WhatsApp bir bekleme listesine katılmanızı istiyor ve WhatsApp Kanalları kullanımınıza sunulduğunda sizi bilgilendirecek. Kanallarında metin, resim, video, çıkartma ve bağlantılar paylaşılabilir ve takipçiler tepki vermek için emojileri kullanabilir. Bazı özellikleri WhatsApp'a benzese de kanal güncellemelerinin konuşma değil tek yönlü yayın olduğunu belirtmekte fayda var.

Kanallarında metin, resim, video, çıkartma ve bağlantılar paylaşılabilir ve takipçiler tepki vermek için emojileri kullanabilir. Bazı özellikleri WhatsApp'a benzese de kanal güncellemelerinin konuşma değil tek yönlü yayın olduğunu belirtmekte fayda var dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.