"türksat Uydu, Uzay Ve Teknoloji Günleri" Tanıtıldı

"türksat Uydu, Uzay Ve Teknoloji Günleri" Tanıtıldı
"türksat Uydu, Uzay Ve Teknoloji Günleri" Tanıtıldı
TÜRKSAT ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) stratejik ortaklığında 11-12 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak TÜRKSAT Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri, İzmir’de faaliyet gösteren sektör temsilcilerine tanıtıldı.

TÜRKSAT Kurumsal İletişim Uzmanı Can Tekindal, İzmir’de bir otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, TÜRKSAT’ın uydu, kablo ve bilişim olarak 3 temel alanda faaliyet gösterdiğini belirtti. Tekindal, TÜRKSAT’ın ana faaliyet alanı olan uydu işletmeciliği konusunda aktif olarak 3 uydusu olduğunu, bunların TÜRKSAT 2A, 3A, 4A olarak hizmet verdiğini, yakın zamanda da 4B uydusunu uzaya gönderdiklerini hatırlattı.

Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği (TUYAD) Başkanı Hayrettin Özaydın da uydu sektöründe çok eski bir dernek olduklarını anımsatarak, etkinliğin işletmeciler açısından faydalı ve verimli olacağını söyledi.

Türkiye’nin ihtiyacı olan uydudan internetin 4B uydusu ile geldiğini belirten Özaydın, “Yerli sanayimiz KA bant uydu anteni imal edebiliyor. Bu ekipmanları hem Türkiye için hem de tüm dünyaya satmak için TÜRKSAT’ın referansına ihtiyacımız var” dedi.

İstanbul’da ücretsiz düzenlenecek etkinlikte, Suriyeli ve Malezyalı iki astronot tecrübelerini paylaşacak. Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek olan etkinliğin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması bekleniyor.[gallery link="file" ids="29646,29647"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.