Sosyal Medya Botlarının Etkisi

Sosyal Medya Botlarının Etkisi
Sosyal Medya Botlarının Etkisi

Şahin:Influencer pazarlaması giderek daha popüler hale geliyor; Etkileyici pazarlamaya harcanan her 1 Dolar için şirketlerin 5,78 Dolar kazandığı tahmin ediliyor.  yatırım getirisi. Platformlarında ne kadar çok takipçi ve trafik etkileyicisi olursa, şirket için o kadar değerli olurlar ve bu da şirketlerin daha fazla takipçiye sahip etkileyicilere gönderi başına daha yüksek ödeme yapmasıyla sonuçlanır. Influencer pazarlama endüstrisi büyüdükçe, birçok kişi daha büyük fırsatlar elde etmek için takipçilerini hızlı oranlarda artırmaya çalışıyor. Çoğu kişi, gönderilerle etkileşim kurarak, takipçilerini sık sık güncelleyerek ve paylaşılabilir veya 'viral' içerik oluşturarak takipçilerini organik olarak büyütmeye çalışır, ancak bu zaman alıcı olabilir ve her zaman sonuçları garanti etmez. Bu nedenle, bazı insanlar takipçi sayısını artırmak için çorap kuklası veya bot hesaplarından takipçi, beğeni, görüş veya yorum satın almak gibi yapay yöntemlere yönelecektir.

 

Sosyal medya botları: yanlış takip mi?

Sosyal medyada takip eden bir robot, distopik bir gelecek romanının konusu gibi görünse de Instagram hesaplarının %45'inin ,  Twitter hesaplarının %15'inin ve  Facebook hesaplarının %5'inin  otomatikleştirilmiş, gerçek insanları taklit etmek üzere tasarlanmış olduğu tahmin ediliyor  . Ek olarak, sosyal medya platformlarındaki tüm takipçilerin yaklaşık %5-30'unun sahte olduğu öne sürüldü  . Birçok ünlü, popüler platformları rahatsız eden tüm sahte sosyal medya hesaplarını tasfiye etme girişimlerinin ardından, son yıllarda kitlesel bir takipçi kaybıyla sarsıldı. 2014 yılında, Kim Kardashian ünlü bir şekilde 1,5 milyondan fazla takipçi kaybetti. Instagram'ın, Instagram botları tarafından yönetilen sahte hesapları ortadan kaldırma girişiminin ardından bir gecede. Ünlü Kardashian'ın şu anda 285 milyon Instagram takipçisi var, ancak daha önce bunların %44'ünün sahte veya bot hesaplar olduğu tahmin ediliyordu  .

 

Twitter'da bot hesaplarla takip edilen bir diğer ünlü ise ABD'nin eski başkanı Donald Trump. Platformdan yasaklanmadan önce,  Donald Trump'ın Twitter takiplerinin %61'inin twitter botları olduğu tahmin ediliyordu  ve bu botların hem 2016 hem de 2020 başkanlık seçimlerinde kamuoyunu etkilemede yaygın olması muhtemel.

Bu sahte sosyal medya etkileşimlerini satın almak zor değil. "Instagram takipçileri satın al" için hızlı bir Google araması, 0,99 Tl gibi düşük bir fiyata takipçi satın alabileceğiniz birkaç web sitesi getirir.

PEKİ BOT TAKİPÇİ SAHTE ETKİLEŞİMİN ZARARLARI NEDİR ?

Satın aldığınızve size atılan  Instagram takipçilerinden gerçek bir etkileşim kazanacağınıza inanmayın. Çünkü bu takipçiler insan değil, sadece sahte bot hesapları. 

Büyük bir marka olmak istiyorsanız takipçilerinizin davranışlarını etkilemeniz gerekir. Takipçileriniz sizinle etkileşime girmiyorsa onları hiçbir şekilde etkilemiyorsunuz demektir. Sizi takip eden gerçek kullanıcılar bot  takipçilerden dolayı, yayınladığınız hiçbir şeyi asla görmez veyahut kitle olarak az kişiye ulaşım sağlarsanız.

Instagram, bot takipçileri fark ederse  aktif olarak cezalandırır. Sadece Instagram bot takipçi temizlemekle kalmaz. Aynı zamanda bu uygulamaya dahil olan hesapları askıya alma hakkını da saklı tutacaklar. Tehlikeli uygulamalarda bulunduğunuz için askıya alınmanız hesabınızın güvenilirliği açısından olumsuzluk barındırır. Instagram, bot takipçi satın aldığınızdan şüphelendiği ilk seferinde sizi uyarabilir. Ancak ikinci kez uyarmayacaktır.

INSTAGRAM BOT TAKİPÇİLER GÜVENİLİRLİĞİNİZİ YOK EDER

İnsanlar hesabınızın herhangi bir şekilde olağandışı göründüğünü fark ederse bir işletme olarak değerinizi sorgulamaya başlarlar. Bu durumda iş uygulamalarınızın diğer alanlarında da dürüst olmadığınızı düşüneceklerdir.

NASIL TEMİZLENİR ?

İnstagram Destek Kısmına Yazarak Hesabınızda Olağan Dışı Hareketlere Saptandığına Dair Mail Atarak Destek Ekibi Size Yardımcı Olacaktır 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.