HKÜ Öğrencilerinin Projesi TEKNOFEST'te Ödülü Kazandı

HKÜ Öğrencilerinin Projesi TEKNOFEST'te Ödülü Kazandı
HKÜ Öğrencilerinin Projesi TEKNOFEST'te "En İyi Ticarileşme Potansiyeli" Ödülü Kazandı! "

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olarak kabul edilen TEKNOFEST'in ilk yılından itibaren sürekli akademik paydaşı olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin (HKÜ) FireFiles Takımı, "THY-Bul" adlı valiz takip cihazı projesiyle, Antalya'da düzenlenen TEKNOFEST Turizm Teknolojileri Yarışması'nda "Üniversite ve Üzeri" kategorisinde; "En İyi Ticarileşme Potansiyeli" ödülüne layık görüldü.

Havayolu seyahatlerinde sıkça yaşanan bagaj kayıpları ve yanlış yönlendirme sorunlarına karşı bagajın seyahatin her aşamasında izlenebilirliğini sağlayan bir takip cihazı olarak FireFlies takımı tarafından geliştirilen THY-Bul (Valiz Takip Cihazı) projesi, hem havayolu şirketlerinin operasyonel süreçlerini iyileştirmeyi hem de yolcuların seyahat deneyimini daha güvenli ve konforlu hale getirmeyi hedefliyor.

FireFlies Takımı'nı TEKNOFEST 2024'te elde ettiği başarıdan dolayı kutlayan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: "Öğrencilerimizin böylesine yenlikçi ve sektörel anlamda büyük potansiyele sahip bir projeyi geliştirmeleri, azimlerini ve çalışkanlıklarını ortaya koyuyor. FireFlies Takımı'nın geliştirdiği projenin, sivil havacılık sektöründe hem teknik mükemmeliyet hem de ticarileşme potansiyeli açısından son derece önemli ve umut verici olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimizi, danışmanlarını ve yöneticilerimizi bir kez tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. (Haber merkezi) www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.