Çukurova Gıda Ve Gıda Teknoloji Fuarları Açıldı

Çukurova Gıda Ve Gıda Teknoloji Fuarları Açıldı
Çukurova Gıda Ve Gıda Teknoloji Fuarları Açıldı
Adana’da düzenlenen 9. Çukurova Gıda ve Gıda Teknoloji Fuarı, TÜYAP Uluslararası Fuar Alanı’nda eşzamanlı açıldı.

Fuarın açılışında konuşan TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 105 firmanın katıldığı fuara 30 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ise yerli ve yabancı fuarlara katılacak firmalara maddi, manevi destek verdiklerini belirterek “Ülkemizin ve bölgemizin ana sektörlerinden olan gıdanın bu fuarla daha geniş bir vizyona, pazara ulaşmasını ve gıda sektörünün bölge ekonomimize ve ihracattaki payını artırmasını temenni ediyoruz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de fuara 6 ülkeden katılımcının davet edildiğini vurgulayarak, Adana’ya bir gıda ihtisas organize sanayi bölgesi kurma hazırlığında olduklarını kaydetti. Sözlü, “Türk gıda sektöründe mamul hale getirmede eksik kaldığımız noktalarda varlığımızı göstermek için üreticilerimizle bir hazırlık yapıp bunların altyapısını oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise iddialarının, Marmara Bölgesi’ne alternatif bir gelişim bölgesi oluşturmak olduğunu ifade etti. Bu gelişimi sağlamak için fuar organizasyonlarının önemli bir enstrüman olduğunu anlatan Büyük, “Çünkü fuarlar yaptığınız güzel şeylerin iyi bir şekilde aktarılmasını da sağlıyor ve şehirlerin algısını olumlu hale getiriyor. Bu faaliyetlere tüm kurumların destek vermesi, sektörün katılması ve yaygınlaşması çok önemli” ifadelerini kullandı.

5 Aralık Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini bekleyecek olan fuarın açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri daha sonra stantları gezdi.[gallery link="file" ids="29806,29807,29808,29809,29810,29811"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.