Hava Durumu

Anahtarların Yerini Cep Telefonları Alacak

Anahtarların Yerini Cep Telefonları Alacak

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2015 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Anahtarların Yerini Cep Telefonları Alacak
HID Global Fiziksel Erişim Kontrol ve Güvenli Kart Basım Doğu Avrupa Satış Direktörü Erhan Kahraman, işletmelere, akıllı telefonları ve diğer mobil cihazları, anahtarların ve akıllı kartların yerini alabilecek, güvenilir ve kolay kullanımlı dijital kimliklere dönüştürerek, güvenliği ve kolaylığı birleştirirken, mobil erişim çözümü seçiminde dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Kahraman, çözümün, son akıllı telefon teknolojileri ile çalışabilmesi ve mobil sanayi ile evrimleşebilmesi için çok çeşitli mobil telefon, tablet ve giyilebilir üründe kullanılabilen, standarda dayalı kart teknolojisi temelinde oluşturulması gerektiğini belirterek, "Çalışanlar ve öğrenciler tarafından kabul görmesi için kullanıcı deneyimi fiziki kart kullanımına eşit olmalıdır. İlk izlenimler uzun sürer ve çözüm eğer beklentileri karşılamıyorsa kolaylıkla bir kenara konulabilir. Mobil cihazlarla kapıların açılması yaygın, sezgisel ve kolay olmalıdır; kullanıcının çok fazla işlem yapması beklenmemelidir. Mobil erişimin ilginç bir katma değeri, mobil kimliklerin neredeyse gerçek zamanlı olarak gönderilmesi veya reddedilmesi olasılığıdır ve maksimum fayda sağlanması için mobil kimlik platformu yönetici açısından kolaylık ve etkinlik sağlayacak biçimde tasarlanması gerekiyor. Mobil erişim, kapıları nasıl açtığımızı ve çevremizle nasıl etkileşim içinde olduğumuzu dramatik biçimde değiştirme fırsatı sunuyor ve doğru uygulandığında erişim kontrolünün geleceği de kapımızı çalacaktır" dedi.

Teknoloji ne olursa olsun, mobil cihazların kapıları açma biçimini eşsiz biçimde değiştirecek bir yol sunduğunu belirten Kahraman, "Ancak, güvenlik yöneticileri ve BT direktörleri, yerleşkelerine en uygun erişim deneyimini oluşturmak amacıyla hangi mobil bağlantılı teknolojilerin çalışanlarıyla birlikte işleyeceğini gözden geçirmelidir" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.