Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Açıldı

Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Açıldı
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Açıldı
TÜBİTAK Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile üniversite-sanayi işbirliği geliştirilecek. Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’ndaki sunum sonrasında Teknoloji Transfer Ofisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Adıyaman Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, kurum ve kuruluş müdürleri, rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler projenin açılış sunumuna katıldı.

Projenin açılış konuşmasını yapan Adıyaman Üniversitesi Projem Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yener Tekeli, “Teknoloji ve endüstrinin baş döndürücü bir şekilde geliştiği bir dönemde üniversite sadece öğrenci yetiştirmenin dışında bazı görevleri vardır. Bulunduğu bölgeye kültürel, sosyolojik ve ekonomik katkılar sağlamalı ve projeler hazırlamalıdır. Bölgenin ve ülkenin dinamik gücü olmalıdır. Kamu kuruluşlarıyla iş birliği yapmaktan kaçınmamalıdır. En önemli paydaşı, hiç şüphe yok ki sanayi kuruluşlarıdır. Üniversiteler bilimsel ilerlemelerin temel üreticileri olurken, sanayi yeni teknolojinin dinamiğini oluşturan unsurlardır” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, sanayi üniversite buluşmasının önemli olduğunu ancak bu bilincin oluşması için zaman gerektiğini söyledi.

Gönüllü, “Sanayi ve üniversite buluşması genelde istenilen buluşma, istenilen evliliktir. Sinerjik büyümelere neden oluyor. Bu bakımdan teknoloji transfer ofisinin kurulması oldukça önemlidir. Biz daha önceden proje merkezi kurmuştuk. Bölgemizde üniversitelerde bulunmayan teknolojik cihazlarla donattık. Bu karşılıksız sevdanın, üniversite ve sanayinin bir araya gelmesi sevdasının bu güne kadarki gördüğümüz belirli kültürün oluşması için sabretmek gerekiyor. İnsanların buna inanması için bir zaman gerekiyor. Sanayinin, üniversitenin potansiyelinden faydalanması için üniversite olarak görevimizi yaptık. 10’un üzerinde değişik konularda çalıştay yaptık. Sanayicilerimizi, işverenleri, işverenlerin yanındaki yöneticileri buraya davet ederek çalıştaylar yaptık. Ama halen istediğimiz noktada değiliz. Bu gün hala bu konferans salonunda sanayiden bir temsilci göremiyoruz” diye konuştu.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu ise TÜBİTAK’ın "Akademik AR-GE Destekleri” konusunda sunum yaptı.

Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, sunumda TÜBİTAK’ın görevlerinden bahsederek, AR-GE harcamalarının çok arttığını ve parasal sıkıntı yaşamadıklarını vurguladı.

Arcaklıoğlu ayrıca ulusal yenilik sisteminin 2023 yılı hedeflerini şematik olarak anlatırken, bilimsel destek programlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin açılışı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.