8. Bölge Bilim, Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürleri İstişare Toplantısı Yapıldı

8. Bölge Bilim, Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürleri İstişare Toplantısı Yapıldı
8. Bölge Bilim, Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürleri İstişare Toplantısı Yapıldı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, 8. Bölge İl Müdürlükleri ile bağlı kuruluşlar arasında koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticilerinin katıldığı, 8. Bölge İstişare ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Ar-Ge reform paketi ile sanayide inovasyona yönelik faaliyetler görüşülerek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İl Müdürlüklerini ilgilendiren konular hakkında yapılan sunumlar ile sorunlar ve çözüm önerileri konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Orhan Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, bölge il müdürleri, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, OSB Başkanı Abdulkadir Çelenk ve bazı işadamları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, “Ülke genelinde 9 bölgede eş zamanlı gerçekleşen İl Müdürleri İstişare ve Değerlendirme Toplantılarının amacı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatına bağlı birliklerin arasındaki koordinasyonu ve işbirliğinin sağlanması ve Bakanlıkça sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılmasıdır” dedi.

ATSO Başkanı Mustafa Uslu ise, ülkemizin 2023 sanayi hedeflerine ulaşması için sanayi işletmelerinin AR-GE ve inovasyona faaliyetlerine gereken önemi vermesi gerektiğine dikkat çekti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Orhan Eroğlu ise, istişare ve değerlendirme toplantılarının 9 bölgede aynı anda yapıldığını belirterek, “Bu toplantılarda tartışılan ve gündeme getirilen konular bir rapor haline getirilip, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Başkanlığında bu sorunlar tek tek ele alınarak değerlendirilmektedir. Bugünkü toplantımızın konusu kanunlaşan Ar-Ge reform paketi ile 4. sanayi devrimidir. Bakanlık olarak ürettiğimiz politikalar, program ve desteklerle her geçen gün bilim ve teknolojik alanında gelişmeler sağlamaya çalışıyoruz. 2014 yılında toplam Ar-Ge harcamalarımız 17,6 milyar TL’ye ulaşmıştır. Ar-Ge harcamasının milli gelire oranı 2000’li yılların başında binde 53 iken, 2014 yılında yüzde 1 seviyesine çıkmıştır. Ar-Ge harcamalarının içinde özel sektörün payı gün geçtikçe artmaktadır” şeklinde konuştu.

İnsanoğlunun çeşitli merhalelerden geçerek bugüne geldiğini belirten Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü ise, “İnsanlar gerek sanayi alanında gerekse de başka alanlarda dünyada daha müreffeh bir hayat sürmek için bir yarış içerisindedir” diye konuştu.

Adıyaman’ın dil, din, ırk ve mezhep gözetmeden huzur ve hoşgörü içerisinde bir arada yaşadığını dile getiren Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, Adıyaman’da Ar-Ge ve inovasyon konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını örneklerle vererek, üniversite ve sanayi işbirliğinin daha etkin olması halinde bazı gelişmelerin çok daha hızlı olacağını vurguladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 8. Bölge İl Müdürleri İstişare ve Değerlendirme toplantısının Adıyaman yapılmasından memnuniyet duyduğunu belirten Vali Mahmut Demirtaş, “ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yenilikler konusunda ciddi değişimler yaşandığını görüyoruz. Son çıkarılan Ar-Ge Reform Paketi ile artık Türkiye farklı düşünüyor. Çıkarılan bu paketle teknolojinin imkanları kullanılarak daha fazla üretim nasıl elde edilebilir, bu hususlar tartışılıyor. Ülkemizin gelişmesine çok büyük katkılar sağlayacak, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini uygun teknolojik altyapıya dönüştürerek, ticari anlamda ülke ekonomisini çok üst düzeylere çıkaracak olan Ar-Ge Reform Paketi, Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında, sanayicilerimizin Ar-Ge ve İnovasyon yapmaya geçişini kolaylaştıracak önemli bir adım olacaktır. Ülkemizin 2023 hedefleri arasında yer alan ilk 10 ekonominin arasına girebilmesi için bu değişimlerin mutlaka yaşanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.