Gaziantepspor'da işten atılan işçiler 4.6 milyon tl tazminatlarını almak için eylem yapıyor

Gaziantepspor'da işten atılan işçiler 4.6 milyon tl tazminatlarını almak için eylem yapıyor
Gaziantepspor'da işten atılan işçiler 4.6 milyon tl tazminatlarını almak için eylem yapıyor

 

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN;  Gaziantepspor kulübü bünyesinde çalışan ve 4 yıl önce tazminatsız olarak işten çıkarılan bazılarının maaşlarının bile ödenmediği 40 işçi, açtıkları davayı kazanmalarına rağmen toplamda 4 milyon 650 milyon liralık tazminatın halen ödenmemesi işçileri isyan ettiriyor. Büyükşehir Belediyesi önünde eylem başlatan işçiler, Mahkemenin kararının yerine getirilmesi ve sorunun çözümü için Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den destek isteyip çözüm bekliyor.

 

Büyükşehir Belediyesi önünde aileleri ile birlikte ellerinde Türk Bayrağı açarak eylem yapan, seslerini duyurmaya çalışan işçilerden, Halil Yakut işçiler olarak yıllardır perişan olduklarını ancak Gaziantep 2.İş Mahkemesine açtıkları davayı 2018 yılında kazandıklarını buna rağmen halen tazminatlarının ödenmediğini yetkililerin, siyasilerin ilgisiz kaldığını belirterek, “Biz hakkımızı istiyoruz. Mahkemenin verdiği karar uygulansın, haklarımız, tazminatlarımız ödensin istiyoruz, perişan haldeyiz” diye konuştu. 

 

Muhataplarının Gaziantepspor olduğu, ancak Gaziantepspor tesislerinin imara açılarak arsaların satıldığını bu nedenle de haklarını istediklerini söyleyen işçiler adına konuşan Halil Yakut, açtıkları davada mahkemenin ödeme emri kararı olmasına rağmen muhatap bulamadıklarını söyledi. İşten atılan işçiler adına konuşan Halil Yakut, “ Alacaklarımızı alamadık. Yetkililerle defalarca görüşmemize rağmen kimse ilgilenmedi. Fatma Şahin ile görüşmek için randevu istedik 2 aydır halen vermedi. Vali Davut Gül ile görüştük bir ay oldu ilgileneceğim dedi oradan da halen çözüme yönelik çaba görmüyoruz. Celal Doğan zamanında 49 yıllığına Gaziantepspor’a verilen 85 bin dönüm arazi büyükşehir belediyesi meclisinde geçirilerek kullanım süresi iptal edilerek belediye kendi himayesine aldı. Fakat burasıyla ilgili halen resmiyette kulüp başkanı gözüken Mutlu Özpineci bu işlemin usulsüz olduğunu iddia ederek yürütmenin durdurulması için dava açarak buranın halen kulübe ait olduğunu belirtiyor. Bu arada kulübün diğer borçları ödenirken, biz işçilerin çalışanların alacakları ödenmedi.  Kamu alacakları, işçi alacaklarından öncelikli olduğu kulübün satılan arazilerinin paraları vergi, ssk ve büyük firma alacaklarının borçlarına gitti. Biz işçiler elimizde mahkeme kararı olmasına rağmen mağduruz” dedi.  

 

Gaziantepspor bu şehrin markasıydı ve el birliğiyle yok edildiğini ileri süren işçilerden Yakut, “Biz yıllarca bu değere hizmet ettik. Bu nedenle bize sahip çıkılmasını istiyoruz. Sesimizi duyurmak için Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıyoruz. Konunun muhatabı oldukları için değil, sesimiz duyurmak ve satılan tesislerin, arazilerin gelirinin bir kısmı ile bizlerin mağduriyeti giderilsin istiyoruz. Yok pahasına çok ucuz fiyatlara satılan araziler gerçek değerinde satılsaydı, hem işçi, hem kamu mağdur olmaz borçların tamamı kapanırdı.” diye konuştu.

 

İşçiler Gaziantepspor Kulübünde yıllarca çalıştıklarını belirterek, “Bizleri umursamıyorlar, Fakat bizler tazminatlarımızı ve maaşlarımızı alana kadar meydanlarda olacağız, buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz. Bu süreçte hiçbir yerel gazete ve medya gelmese bile asla pes etmeyeceğiz" diye konuştular.

 

28 Yıllık işçinin tek isteği hakkının verilmesi

Gaziantepspor çalışanı Nizamettin Kurt, “28 Yıldır Gaziantepspor’da malzemeci olarak görev yaptım. Gece gündüz, yağmur çamur demeden çalıştım emek verdim. Yeri geldi günlerce eve gidemedim kampa gittim. Deplasmanlara gittim. Cenazeme, düğünüme, gidemedim. Ama hakkımı alamadım.28 senelik tazminatım halen duruyor.  Biz Gaziantepspor çalışanları olarak tazminatımızı istiyoruz.  Muhatabımız Gaziantepspor.  Gaziantepspor tesisleri şuan imara açıldı ve bir kısmı satıldı arazinin bir kısmı ihaleye çıkıyor, o zaman bizim haklarımızı neden vermiyorlar. Gaziantepspor Tesisleri imara açıldı. Bizim tek isteğimiz hakkımızı istiyoruz. Emeğimizi, alın terimizi istiyoruz” dedi.

 

“Kıdem tazminatımızdan ve geleceğimizden asla vazgeçmeyeceğiz” pankartıyla seslenen işçiler defalarca yetkililerle görüştüklerini ancak mağduriyetlerinin muhatabı kendilerinin olmadığını, buna rağmen ilgileneceklerini söylemelerine rağmen halen bir girişimleri olmadığını fakat muhataplarının Gaziantepspor Kulübü olduğunu belirttiler.

 

Celal Doğan zamanında Süper Ligde mücadele eden ve Gaziantepspor’un ismini Türkiye ve Avrupa’ya taşıyan Gaziantepspor, Celal Doğan’dan sonra gelen yöneticilerle birlikte maddi sıkıntılar yaşadı. 3-4 kez başkan değişti. 1. Ligden 2. Lige, 3.lige ve amatör lige kadar düştü.  Kulüp şuan sadece kağıt üzerinde kalırken, Gaziantepspor’un resmiyette gözüken başkanı ise sanayici Mutlu Özpineci olarak gözüküyor. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.