Hava Durumu

Yeşil Sol Parti Milletvekil Adayı Sevda Karaca BİRTEK-SEN işçileriyle buluştu: Emek hakkını alacak  

Yeşil Sol Parti Milletvekil Adayı Sevda Karaca BİRTEK-SEN işçileriyle buluştu: Emek hakkını alacak  

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2023 07:15
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Yeşil Sol Parti Milletvekil Adayı Sevda Karaca BİRTEK-SEN işçileriyle buluştu: Emek hakkını alacak  

GAZİANTEP-Emek ve Özgürlük İttifakı’nın çatı partisi Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili adayı ve Emek Partisi GYK üyesi Sevda Karaca ve Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Edhem Ünal, BİRTEK-SEN üyesi tekstil ve dokuma işçileriyle buluştu. Karaca,  “Onların paraları, mafyaları varsa bizim de birçok direniş birikimine sahip işçi kardeşlerimiz var. Bu ülkede emek hakkını alacak. Bunun için hep birlikte mücadele edeceğiz” diye ifade etti. 

 

BU İKTİDARA KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE İÇİN EMEK ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI OLARAK YAN YANA GELDİK 

Milletvekili adayı Sevda Karaca, Emek ve Özgürlük İttifakının bu ülkede emekten, demokrasiden, barıştan, eşitlikten yana olan partiler olarak bir araya geldiklerini belirterek, “Emek ve Özgürlük İttifakının en önemli dayanağı işçiler. Özellikle ihracat rekorları kırılan bu kentte işçiler emekçilerin sözünü Meclise taşımak önemli. Cumhur İttifakı veya Millet ittifakının özellikle seçim bildirgelerine baktığımızda, ‘enflasyonu düşüreceğiz, özgürlükleri sağlayacağız, işçilerin önündeki engelleri kaldıracağız’ diyorlar. 20 yıldır bize ne yaşattıklarını biliyoruz. Biz bu dönem, bu ceberrut iktidara karşı tüm sorun alanlarının çözüme kavuşabilmesi için mücadele etmek üzere yan yana geldik” dedi.

 

BU ÜLKEDE EMEK HAKKINI ALACAK

Antep emekçilerinin sendikalaşma ve ekmek mücadelesinin yakından takipçisi olduklarını belirten Karaca, “Bir şeye güveniyoruz, onların paraları, mafyaları varsa bizim de bu zamana kadar ek zam mücadelesinden sendikalaşmaya, işten atmalara karşı yürütülen mücadeleden yoksullukla mücadeleye kadar birçok deneyimine ve birikimine sahip işçi kardeşlerimiz var. Bu ülkede emek hakkını alacak. Bunun için de hep birlikte mücadele edeceğiz. Başpınar işçilerinin sorunu Mecliste duyulacak” diye konuştu.

 

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI EMEKÇİ İÇİN VAR 

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen de “Başpınar işçileri pandemi ve kriz gibi dönemlerde çok ağır bedeller ödedi; patronları ise ihracat rekorları kırdı. Yanımızda ise Emek ve Özgürlük İttifakını oluşturan partiler vardı. O yüzden işçi sınıfı, mücadele ederken kimin yanında kimin karşısında olduğunu görüyor. Eminim 14 Mayıs’ta da bu hafıza ile hareket edecek. Biz sendika olarak bütün işçilere çağrı yapacağız” diye ifade etti. 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.