Hava Durumu

Urfa’da KESK’liler Şenyaşar ailesi ile iftar yaptı

Urfa’da KESK’liler Şenyaşar ailesi ile iftar yaptı

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 22:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Urfa’da KESK’liler Şenyaşar ailesi ile iftar yaptı

Şanlıurfa’da Adliyesi önünde 758 gündür Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar ailesinin Adalet mücadelesine destek veren KESK’liler Şenyaşar ailesi ile iftar yaptı. İftar sofrasına KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve dönem eş sözcüleri katıldı.

 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 758’inci gününde devam ediyor.

 

Suruç'taki evlerinden Urfa Adliyesi önüne gelen Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, "Şenyaşar ailesi için adalet" yazılı pankartın önünde nöbetini sürdürüyor.

 

Adliye önünde iftarını açan Şenyaşar ailesine, Kamu Emekçileri Sendikaları Kofederasyonu (KESK) İzmir, Diyarbakır, Antep, Adıyaman, Van, Urfa Şubeler Platformu üyeleri  ve Tümbel-Sen Diyarbakır Şubesi üyeleri eşlik etti.

 

İftardan önce kısa bir açıklama yapan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Şenyaşar ailesinin Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet mücadelesinin 2 yılı aştığını hatırlattı. En başından beri Şenyaşar ailesine destek verdiklerini belirten Bozgeyik, "Adalet arayışında, evrensel hukuk normları içerisinde bu suçu işleyenlerin yargılanması, hak ettiği cezaya çarptırılması için hep birlikte bir mücadele yürütüyoruz. Bizde başından beri buradaki adalet arayışına destek oluyoruz. Şenyaşar ailesi ile dayanışma içerisinde olduğumuz buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

 

Ardından konuşan İzmir KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam, “Emine Şenşayar’ın mücadelesini saygıyla selamlıyoruz. Onca geçen zamana rağmen görmeyen gözlere, işitmeyen kulaklara ve hissetmeyen vicdanlara inat bugün Emine Şenyaşar’ın verdiği bu mücadele ülkenin dört bir yanından duyuluyor. Hatta uluslararası arenada da karşılığını buluyor. Bizlerde bu onurlu mücadelede Emine Şenşar’ın yanında gurur duyuyoruz ve aynı şekilde kendisinden besleniyoruz. Onun mücadele azmi emek, barış mücadelesi veren tüm bileşenler bir örnektir” ifadelerini kullandı.

 

Açıklamaların ardından ezanın okunmasıyla hep birlikte oruç açıldı (Urfa-MA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.