TÜVTÜRK’te TİS sevinci yeni kazanımlar elde edildi, ücretler yüzde 24 zamlandı

TÜVTÜRK’te TİS sevinci yeni kazanımlar elde edildi, ücretler yüzde 24 zamlandı
TÜVTÜRK’te TİS sevinci yeni kazanımlar elde edildi, ücretler yüzde 24 zamlandı

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN; Tüm Toplu Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS), TÜVTÜRK Adana, İçel, Hatay (AİH) Araç Muayene Hizmetleri Yapım İşletim A.Ş. ile devam eden 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

 

TÜVTÜRK AİH Araç Muayene Hizmetleri Yapım İşletim A.Ş. ile 4. Dönem TİS 08.02.2021 tarihinde, TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Mersin Şube Başkanı Savaş Gürkan ile Şube Sekreteri M. Yaşar Aktekin, Şube Mali Sekreteri Volkan Şen, yönetim kurulu üyesi Serdar Günay ve Av. Cüneyt Durnaoğlu ile işveren tarafını temsilen Genel Müdür Naci Menteş, Genel Müdür Yardımcısı Erkan Dinç, İnsan Kaynakları Müdürü Hakan Kılıç ve Av. Ozan Varal tarafından imzalandı.

 

TÜVTÜRK Adana, İçel, Hatay Araç Muayene İstasyonlarında 4. Dönem TİS, üyelerinin onayı alınarak imzalandığını belirten TÜM TİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, bu sırada işyeri temsilcileri ve üyelerinin her görüşme sonrasında bilgilendirildiklerini, görüşmelerde gelinin süreçlerin paylaşıldığı ve 15 istasyonda çalışan yönetici, temsilci ve üyelerin tamamına yakınının onayı alınarak imzalandığını ifade etti.

 

TÜMTİS Sendikası olarak, kargo, taşıma ve araç muayene işçilerinin hak ve çıkarlarını geliştirme mücadelesini sürdürmeye devam edeceklerini ifade eden genel başkan Öztürk,  “Güvencesiz ve sendikasız koşullarda çalışan ve henüz örgütlenmemiş olan araç muayene işçilerini sendikamızda birleşmeye çağırıyoruz” dedi.

 

TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk ve TÜVTÜRK yetkilileri arasında anlaşmaya varılan ve 01.01.2021-31.12.2022 dönemini kapsayan TİS’e göre, işçilerin ücretlerine ikramiye dahil sözleşmenin birinci yılında yüzde 24 ile yüzde 30 arasında değişen oranlarda zam alındı. Çalışanların ikinci yıl ücretlerine “Yeniden Değerleme Oranında (Etiket Zammı)” oranında artış yapılacak.

 

YILDA 4 İKRAMİYE

TİS ile ikramiye artışları yüzde 33 ile yüzde 50 oranında olurken üst kademede çalışan üyelerimizin ikramiyeleri 4’e yükseltildi. Diğer kademelerde de 1 maaş tutarında ikramiye artışı sağlandı.

Taraflar arasında yapılan ve üyelerin onayı alınarak imzalanan TİS anlaşmasında diğer kazanımlar ise şöyle;

 

-Sendika Üyelerine banka promosyonu ödenmesi TİS ile imza altına alındı. Ayrıca her bir işçi için ferdi kaza sigortası yaptırılacak.

 

Sosyal haklarda ücretlere alınan zam oranının üzerinde artışlar sağlandı. Buna göre öğrenim yardımları şu şekilde uygulanacak.

 

-Okul öncesi (anaokulu) okullarda okuyan her öğrenci için net 175,00 TL,

 

-İlköğretimde (İlkokul) okuyan her çocuk için net 230,00 TL,

 

-Ortaokul, lise ve dengi okullarda okuyan her bir çocuk için net 280,00 TL,

 

-Fakülte ve yüksekokullarda okuyan her bir çocuk için net 430,00 TL olarak uygulanacak.

 

Bayram ve yılbaşı ödenekleri arttırıldı

 

-Ramazan Bayramı ödeneği net 230 TL’ye, Kurban Bayramı ödeneği net 530,00 TL’ye çıkarıldı.

 

-Yılbaşı ödeneği 230 TL’ye yükseltildi.

 

-Yıllık izin kullanan üyelere ödenen izin parası 280 TL’ye yükseltildi.

 

-Yıllık izinlerde yasal sürelere 6’şar gün ilave edildi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.