TÜMTİS'ten Polonez işçilerine dayanışma desteği

TÜMTİS'ten Polonez işçilerine dayanışma desteği
Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS), sendika hakları için mücadele eden Polonez Gıda işçilerini ziyaret ederek destek verdi. TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk "Bu direniş Türkiye işçi sınıfının direnişidir" diyerek desteklerini ifade etti.

İstanbul Çatalca’da bulunan Polonez Gıda fabrikasında Tekgıda-İş Sendikası'nda örgütlendikleri için işten çıkartılan 146 işçinin 19 Temmuz'da başlattığı direniş sürüyor. Fabrika önünde eylemlerini sürdüren işçilere, TÜMTİS kitlesel dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyaret; TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Genel Sekreter Muharrem Yıldırım, Genel Mali Sekreter Seyfi Erez, Gebze Şube Başkanı Ali Rıza Atik, Gebze ve İstanbul Şube yöneticileri ile sendikanın örgütlü olduğu UPS Kargo, Aras Kargo, DHL Lojistik ve ambar işyerlerinden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

tumtis-cerkezkoy-eyleminde-2.jpg

TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk direnişteki işçileri ziyareti sırasında yaptığı konuşmasında, "Siz Anayasal hakkınızı kullandınız, siz suç işlemediniz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 51. Maddesi diyor ki sendikaya üye olmak haktır. Siz bu hakkı kullanarak Tekgıda İş sendikamıza üye oldunuz. Sizler suç işlemediniz. Asıl suç işleyen, yasayı ihlal eden işverendir. İşveren, sizin bu anayasal hakkınıza karşı pervasızca bir saldırıya girişmiştir, kolluk güçleriyle, anti demokratik yöntemlerle sizin buradaki mücadelenizi kırmaya çalışıyor ama biz inanıyoruz, çabaları boşunadır. Sizin direnişiniz çoktan Türkiye işçi sınıfına mal olmuştur. Artık bu direniş sadece Polonez işçilerinin, Tekgıda İş sendikamızın direnişi değil bütün işçi sınıfının direnişidir ve birlikte kazanacağız. Mutlaka kazanacağınıza inanıyoruz ve sonuna kadar yanınızda olacağız." (HABER MERKEZİ) www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.